Šport > Nogomet
34 ogledov

Debakel Rijeke na derbiju, v Zagrebu vzkliki le Mamiću

Kek Vargić Dinamo Zagreb Rijeka HNL Hrvaška liga prvenstvo
1/4
Marko Lukunic/PIXSELL
Rijeka nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka je bila povsem nemočna na derbiju 30. kola hrvaške lige. Na Maksimirju jo je nadigral zagrebški Dinamo (4:0).

Pred okrog 4000 gledalci je imela Rijeka na Maksimirju zadnjo priložnost, da bi ob osmih točkah zaostanka za branilcem naslova Dinamom letošnji boj za naslov hrvaškega prvaka še dodatno začinila, a je moštvo Mariborčana Matjaža Keka orožje položilo že po prvih 20 minutah.

Po zmagi na jadranskem derbiju s Hajdukom so reški navijači doživeli boleče razočaranje v prestolnici, kjer je mrežo gostov že v sedmi minuti načel Arijan Ademi. Že čez nekaj minut je s fantastičnim golom Josipa Pivarića s prostega strela Dinamo povedel z 2:0, v 18. minuti pa je bilo tekme praktično konec.

Šimunić zaokrožil golijado

El Arbi Soudani, ki ga je imela čast spoznati tudi slovenska nogometna reprezentanca ob nedavnem gostovanju v Alžiriji, je z močnim strelom od daleč preizkusil vratarja Ivana Vargića, po obrambi slednjega pa je žogo v mrežo pospravil Duje Čop.

Da je bila mera polna, je pet minut kasneje na 4:0 povišal kapetan Josip Šimunić, kaznovani branilec hrvaške reprezentance, ki bo zaradi ustaških klicev po tekmi dodatnih kvalifikacij z Islandijo izpustil mundial. Kapetan Dinama je z glavo postavil končni izid in začel veliko slavje med maloštevilnimi pristaši modrih, medtem ko najzvestejši Bad Blue Boys še naprej bojkotirajo maksimirske tekme zaradi spora z izvršnim predsednikom, nezamenljivim Zdravkom Mamićem.

"Zdravko Mamić, vojni zaslužkar!"

Keka je na klopi modrih premagal njegov brat Zoran Mamić, a je moral tudi tokrat poslušati žaljivke na račun slovitejšega člana družine. Nekaj najbolj sočnih: "Hočemo volitve!", "Zdravko Mamić, vojni zaslužkar!" in "Mamić, cigan, odidi iz svetega kluba!"

Šest kol pred koncem Dinamo na lestvici vodi za enajst točk, Rijeki se lahko veliki rival Hajduk z zmago na mestnem derbiju proti Splitu približa na vsega dve točki zaostanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.