Debevec do novega odličja

Foto: EPA
Foto: EPA
Rajmond Debevec je na EP z malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Bakuju osvojil bron v disciplini velikokalibrska puška leže 300 metrov. Njegov uspeh je dopolnil Robert Markoja s petim mestom, Slovenija pa je v ekipni konkurenci osvojila srebrno kolajno.
Oglej si celoten članek

Rajmond Debevec je z odliko opravil današnji nastop v tej neolimpijski disciplini, v šestih serijah je zadel 595 krogov. Dvakrat je zadel po 100, trikrat po 99 in enkrat 98 krogov. Le krog slabši dosežek je dosegel Robert Markoja, ki je enkrat zadel 100, štirikrat 99 in enkrat 98 krogov. Tretji slovenski predstavnik Dušan Ziško je s 580 krogi osvojil 29. mesto.

Na posamični tekmi je zmagal Švicar Jan Lochbihler s 598 krogi, drugi pa je bil Nemec Frank Fleischmann s 595 krogi. V ekipni konkurenci se je pred Slovenijo (1769) uvrstila le Francija (1775), tretje mesto pa je zasedla Nemčija (1764).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.