Del Piero pri 39-ih še ni prestar

Foto: EPA
Foto: EPA
Čeprav ima že 39 let, bi italijanski nogometni zvezdnik, Alessandro del Piero, še igral nogomet na profesionalni ravni.
Oglej si celoten članek

"Vem, da ne bom mogel igrati do 90. leta, toda nogomet je moja strast in vsaj še eno leto, mislim, da lahko uživam," je dejal Alessandro Del Piero.

Nogometaš, ki je leta 2006 z Italijo postal svetovni prvak, je zadnjo sezono igral v Sydneyju, vendar mu slednji ne želi podaljšati pogodbe. Del Piero se trenutno nahaja v Avstraliji, kjer ga konec tedna čaka čustvena prijateljska tekma proti Juventusu, kjer je preživel devetnajst let.

Dovolj dobro pripravljen

Ko so ga novinarji vprašali, ali bo to zanj zadnja tekma v karieri, je Italijan odgovoril: "Ne, mislim, da ne. Sem dovolj dobro pripravljen, da bi lahko vztrajal še kakšno sezono. Trenutno še nimam kluba, vendar pogovori z avstralsko nogometno zvezo in Sydneyjem so v teku."

Del Piero bo konec tedna načeloval ekipi zvezdnikov, ki se bo pomerila z Juventusom, ki je v Avstralijo pripotovala z vsemi najboljšimi nogometaši. Del Piero je v 513 nastopih za torinski klub dosegel 208 zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.