Šport
3 ogledov

Del Piero pri 39-ih še ni prestar

Del Piero Sydney FC trening Avstralija avstralska liga prvenstvo EPA
Čeprav ima že 39 let, bi italijanski nogometni zvezdnik, Alessandro del Piero, še igral nogomet na profesionalni ravni.

"Vem, da ne bom mogel igrati do 90. leta, toda nogomet je moja strast in vsaj še eno leto, mislim, da lahko uživam," je dejal Alessandro Del Piero.

Nogometaš, ki je leta 2006 z Italijo postal svetovni prvak, je zadnjo sezono igral v Sydneyju, vendar mu slednji ne želi podaljšati pogodbe. Del Piero se trenutno nahaja v Avstraliji, kjer ga konec tedna čaka čustvena prijateljska tekma proti Juventusu, kjer je preživel devetnajst let.

Dovolj dobro pripravljen

Ko so ga novinarji vprašali, ali bo to zanj zadnja tekma v karieri, je Italijan odgovoril: "Ne, mislim, da ne. Sem dovolj dobro pripravljen, da bi lahko vztrajal še kakšno sezono. Trenutno še nimam kluba, vendar pogovori z avstralsko nogometno zvezo in Sydneyjem so v teku."

Del Piero bo konec tedna načeloval ekipi zvezdnikov, ki se bo pomerila z Juventusom, ki je v Avstralijo pripotovala z vsemi najboljšimi nogometaši. Del Piero je v 513 nastopih za torinski klub dosegel 208 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.