Šport > Nogomet
20 ogledov

Del Piero vztraja: "Uživam v Avstraliji"

Del Piero sodnik Sydney FC Adelaide Avstralija avstralska liga prvenstvo EPA
Pravljični prihod italijanskega zvezdnika Alessandra Del Piera v Avstralijo je hitro izgubil svoj pravljični pridih, po težavnih mesecih pa je moral legendarni kapetan Juventusa celo zatrjevati, da ne bo zapustil zadnje ekipe avstralskega prvenstva.

Alessandro Del Piero je je k Sydney FC pred začetkom letošnje sezone prišel kot zgodovinska okrepitev, 38-letni Italijan pa kljub nekaj značilnim zadetkom ni zmogel preprečiti padca sinje modrih na dno lestvice A-League.

Pogajanja okrog podaljšanja njegovega bogatega enoletnega bivanja "tam spodaj" se ne premaknejo z mrtve točke, zato so se začela namigovanja, da je nekdanji kapetan Juventusa že naveličan Avstralije, ki naj bi jo po koncu sezone zapustil.

"Meni in klubu je vse jasno," je v sredo medijem povedal rahlo poškodovani Del Piero. "O pogodbi se lahko dogovorimo prej, kot si mislite. Zame to ni težava. V tekme želim dati vse svoje srce in znanje."

Potrebujejo le nekaj sreče

Del Piero je še zatrdil, da se skupaj z agenti, ki jih predstavlja njegov brat Stefano, dogovarjajo za drugo sezono v dresu sydneyjskega kluba, ki je v lasti Rusa Davida Traktovenka. Po 12 odigranih kolih je Sydney FC z desetimi točkami krepko zadnji.

"Moj brat se dogovarja o pogodbi. To je njegova težava, ne moja," je nadaljeval Del Piero. "Tu sem se imel res dobro. Zame, za klub in za soigralce je v tem trenutku najbolje, da se osredotočimo na tekme. V tekme moramo vložiti vso energijo in miselnost. Ne razmišljajmo o drugih rečeh. Tu res uživam. Zdaj moramo dobiti nekaj tekem, da bi užival še bolj."

Prihod legendarnega strelca so v A-League označili kot prelomen, toda pričakovanja, ki so jih gojili do ostarelega veterana in kluba samega so pripeljali do tega, da ga je zapustil trener Ian Crook. Sydney je v tej sezoni zmagal le trikrat, a je Del Piero (za sezono bo dobil 1,5 milijona evrov) prepričan, da se morajo boriti naprej.

"To je naš trenutek," je še dodal. "Ta trenutek moramo preskočiti s srcem, z borbo in pritiskom, imeti pa moramo tudi nekaj sreče."