Delničar Arsenala z več denarja kot Abramovič

Foto: EPA
Foto: EPA
Bill Gates ostaja najbogatejši človek na svetu, njegovo premoženje je ocenjeno na 79,3 milijarde ameriških dolarjev, a računalniški mag ne vlaga v nogomet. Zato pa je tu cela vrsta milijarderjev, ki v klube vlagajo ogromna sredstva.
Oglej si celoten članek

Na lestvici revije Forbes je drugi po premoženju Mehičan Carlos Slim, "težak" je 77,1 milijarde dolarjev. Je večinski lastnik mehiških moštev Club León in Pachuca. Enainpetdeseti najbogatejši Zemljan je Paul Allen (17,5 milj.), eden od soustanoviteljev Microsofta, ki je eden od lastnikov moštva Seattle Sounders v MLS.

Chelseajev lastnik Roman Abramovič je šele 137. z 9,8 milijarde dolarjev. Pred njim je eden največjih delničarjev Arsenala Ališer Usmanov (14,4 milj.), ki je na 71. mestu. Pred lastnikom Chelseaja je tudi indijski "kralj jekla" Lakshmi Mittal (82. mesto; 13,5 milj.), 40-odstotni lastnik QPR.

Še en Arsenalov delničar, Stan Kroenke, je 225. s 6,3 milijarde dolarjev. Blizu je tudi Tottenhamov delničarJoe Lewis (6,1 milj.). Lastnik Cardiff Cityja Vincent Tan je šele 1533., pod palcem ima "samo" 1,2 milijarde zelencev.

Nejasno pri Cityju in PSG

Lastnik Monaca Dimitrij Ribolovjev, ki mu je velik del premoženja odnesla ločitev, je 156. (8,5 milj.). Tudi Ukrajinec Rinat Ahmetov, lastnik Šahtarja, je zaradi vojne izgubil nekaj denarja, sedaj ima "le" 6,8 milijarde in je 201.

Vendar pa na seznamu ni dveh zelo vplivnih mož v svetu nogometa, ki bi gotovo bila pri vrhu seznama. Lastnik Manchester Cityja Mansour bin Zayed al Nahyan in lastnik PSG Nasser Al Khelafi nista med naštetimi, saj se njunega bogastva, vsaj glede na finančne tokove, ne da oceniti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.