Šport
52 ogledov

Delničar Arsenala z več denarja kot Abramovič

ališer usmanov EPA
Bill Gates ostaja najbogatejši človek na svetu, njegovo premoženje je ocenjeno na 79,3 milijarde ameriških dolarjev, a računalniški mag ne vlaga v nogomet. Zato pa je tu cela vrsta milijarderjev, ki v klube vlagajo ogromna sredstva.

Na lestvici revije Forbes je drugi po premoženju Mehičan Carlos Slim, "težak" je 77,1 milijarde dolarjev. Je večinski lastnik mehiških moštev Club León in Pachuca. Enainpetdeseti najbogatejši Zemljan je Paul Allen (17,5 milj.), eden od soustanoviteljev Microsofta, ki je eden od lastnikov moštva Seattle Sounders v MLS.

Chelseajev lastnik Roman Abramovič je šele 137. z 9,8 milijarde dolarjev. Pred njim je eden največjih delničarjev Arsenala Ališer Usmanov (14,4 milj.), ki je na 71. mestu. Pred lastnikom Chelseaja je tudi indijski "kralj jekla" Lakshmi Mittal (82. mesto; 13,5 milj.), 40-odstotni lastnik QPR.

Še en Arsenalov delničar, Stan Kroenke, je 225. s 6,3 milijarde dolarjev. Blizu je tudi Tottenhamov delničarJoe Lewis (6,1 milj.). Lastnik Cardiff Cityja Vincent Tan je šele 1533., pod palcem ima "samo" 1,2 milijarde zelencev.

Nejasno pri Cityju in PSG

Lastnik Monaca Dimitrij Ribolovjev, ki mu je velik del premoženja odnesla ločitev, je 156. (8,5 milj.). Tudi Ukrajinec Rinat Ahmetov, lastnik Šahtarja, je zaradi vojne izgubil nekaj denarja, sedaj ima "le" 6,8 milijarde in je 201.

Vendar pa na seznamu ni dveh zelo vplivnih mož v svetu nogometa, ki bi gotovo bila pri vrhu seznama. Lastnik Manchester Cityja Mansour bin Zayed al Nahyan in lastnik PSG Nasser Al Khelafi nista med naštetimi, saj se njunega bogastva, vsaj glede na finančne tokove, ne da oceniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.