Šport
41 ogledov

Arsenal z najdražjimi vstopnicami

Selitev na stadion Emirates je bil zadetek v polno. Žurnal24 main
Londonski Arsenal ima najdražje vstopnice za tekme angleškega nogometnega prvenstva na Otoku, je razkrila študija, ki jo je opravil britanski BBC.

Povprečna cena vstopnic na dan tekme se je sicer v Premier league glede na leto 2011 povečala za 15,8 odstotka, medtem ko se je življenjski strošek v Veliki Britaniji povišal za 6,8 odstotka. Najdražje vstopnice na dan tekme za ogled Arsenalovih dvobojev to sezono stanejo 97 funtov (122 evrov). Čeprav je to za kar 29 funtov ceneje kot lansko sezono, pa je še vseeno 10 funtov dražje od cen vstopnic Chelseaja in precej dražje od prvoligaškega povprečja, ki je 56,85 funta. Najcenejša vstopnica na dan tekme za ogled Chelseaja je 50 funtov, najboljšo ponudbo pa imajo pri Newcastlu, saj boste za ogled nogometa na dan tekme odšteli 15 funtov za najcenejšo vstopnico.

Arsenal, ki je lani osvojil prvo lovoriko v zadnjih devetih letih, ima prav tako najdražje sezonske vstopnice med vsemi prvoligaškimi klubi. Najdražja sezonska vstopnica za ogled topničarjev stane 2013 funtov, kar je precej nad povprečjem lige, ki znaša 870,70 funta. Arsenalu sledita Tottenham s 1895 funti za sezono ter Chelsea, ki najdražje sezonske vstopnice prodaja po 1250 funtov, medtem ko imajo pri West Bromwich Albionu najugodnejše cene najdražjih sezonskih vstopnic, saj stanejo 449 funtov.

Najdražji dresi v Manchestru

Arsenalova najcenejša sezonska vstopnica stane 1014 funtov, kar je skoraj trikrat več, kot najbolj ugodne sezonske vstopnice prodajajo pri angleškemu prvaku Manchester Cityju (229 funtov) in skoraj dvakrat več od ligaškega povprečja, ki je 508,55 funta.

In če bi želeli izkazati pripadnost moštvu ter ga podpreti z nakupom dresa, so najdražje replike dresov v klubskih trgovinah Manchester Cityja in Manchester Uniteda, kjer boste za repliko dresa odšteli 55 funtov, medtem ko lahko pripadnost Hullu z nakupom izkažete že za 39,99 funta, kar je najceneje za repliko dresa moštev iz Premier league.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.