Šport
37 ogledov

Madžarski reprezentanti častijo

Balazs Dzsudzsak EPA
Madžarski nogometaši so se odločili, da bodo navijačem plačali vstopnice za prihodnji obračun v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Izbranci začasnega selektorja Pala Dardaija bodo 11. oktobra gostovali v Bukarešti, kjer se bodo pomerili z romunsko izbrano vrsto. Madžarski nogometaši bodo iz lastnih žepov plačali vstopnice za 1200 navijačev. Razlog za takšno gesto je bil nepričakovani domači poraz z 1:2 na uvodni tekmi kvalifikacij protti Severni Irski.

"Potrpljenje z našimi nogometaši počasi popušča. To, da plačajo vstopnice, je najmanj, kar lahko storijo," je povedala navijačica Marianna Molnar-Toth, ki bo organizirala poseben vlak za navijače iz Madžarske do Bukarešte. "Počutijo se krive, zato smo jim predlagali, naj plačajo vstopnice za naslednjo tekmo in oni so se s tem strinjali," je še povedala Molnar-Tothova.

Igralci bodo za vstopnice plačali 1,8 milijona forintov oziroma okoli 5800 evrov. To pomeni, da bo vsak igralec moštva prispeval 322 evrov. Navijači bodo sicer morali sami plačati za pot do Romunije in svojo namestitev v tej državi.

Madžarska nogometna reprezentanca se na veliko tekmovanje ni uvrstila že od leta 1986, ko je igrala na svetovnem prvenstvu v Mehiki. V kvalifikacijski skupini F za evropsko prvenstvo 2016 je skupaj z reprezentancami Severne Irske, Finske, Romunije, Grčije in Ferskih otokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.