Šport
15 ogledov

"Izgubljenega ni še nič"

Novaković Igor Morozov Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn EPA
Slovenija je neuspešno začela kvalifikacije za EP 2016. V Talinu je izgubila proti Estoniji z 0:1. Če je selektor Srečko Katanec po tekmi hvalil borbenost in pristop igralcev, pa v oči bode strelska suša slovenske vrste.

"Najboljši naši nogometaši so v reprezentanci. Tu ni ničesar več za dodati. Zelo težko bi igrali z dvema napadalcema, ker nam določeni igralci ne zagotavljajo prevlade v sredini igrišča. Pač, pri zadetkih odloča dnevna forma, forma igralcev, nič drugega. Dejstvo pa je, da nismo dosegli zadetka že na štirih tekmah zaporedoma," je po tekmi z Estonijo povedal Katanec.

"Delam s fanti in vem, kdo je česa sposoben in kdo kaj lahko počne. Na igrišču smo bili dominantni, tudi v posesti žoge, pristop je bil pravi, manjkal pa je zadetek. Izgubljenega ni še nič, smo pa razočarani. Dejstvo je, da je poraz prišel na najmanj želeni način," je dejal selektor in se ozrl tudi na premalo konkretno igro.

"Poskusite igrati, ko je deset nasprotnikov za žogo. Ni enostavno. Res pa je, da nismo konkretni. Jaz fantom ne prepovedujem koga preigrati. Imajo vso svobodo. A določene stvari se dogajajo tudi zaradi izkušenj, ne nazadnje imamo tudi igralce z malo nastopi v reprezentanci. Ti imajo še prostor za napredovanje," meni Katanec, ki ga Estonija ni v ničemer presenetila.

"Estonija je igrala tako kot vedno. Na svoji polovici, na dolge podaje, na dolge podaje iz avta. Vedeli smo, kako bodo igrali, da se bodo postavili zadaj. Takšen je njihov način igranja. In vsakemu bo tukaj težko priti do točk," poudarja Katanec.

Ta ni bil zadovoljen z izključitvijo Daliborja Stevanovića. "Švicarji in Angleži so prva in druga ekipa po rangu v skupini, mislim tudi, da sodnik Švicarju ali Angležu ne bi dal takšnega drugega rumenega kartona, kot ga je dal nam. Ne govorim pa, da ni bilo prekrška za rumeni karton," meni selektor in si za prihodnost želi: "Želim si samo, da fantje delajo tako kot doslej, da so v določenih trenutkih bolj konkretni, ob vsem pa imajo tudi nekaj sreče. Ker brez nje ni ničesar."

Tudi nekaj sreče bo Slovenija bržčas potrebovala že 9. oktobra, ko jo čaka druga tekma kvalifikacij, in sicer gostovanje ranjene Švice (doma je izgubila proti Angliji z 0:2) v Ljudskem vrtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.