Šport
19 ogledov

Še osmič z Estonci

slovenija estonija reprezentanca Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem času igrala uvodno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016. Tekmec bo Estonija, stara znanka slovenske vrste.

Slovenija in Estonija sta se doslej pomerili na sedmih tekmah. Po remiju na sploh prvi uradni tekmi Slovenije leta 1992 je nato slovenska vrsta proti tej najsevernejši baltski državi nanizala pet zmag in le en poraz.

Ta se je zgodil pred tremi leti v kvalifikacijah za EP 2012. Takrat je bil eden najboljših estonskih nogometašev Konstantin Vassiljev, ki bi tudi tokrat igral vodilno vlogo v vrsti mladega švedskega selektorja Magnusa Pehrssona. A poškodba je nekdanjega nogometaša Nafte in Kopra, ki je za izbrano vrsto zbral 71 nastopov in 17 golov, izločila iz kadra estonske izbrane vrste.

Še brez poraza v Tallinnu

Estonija in Slovenija se bosta pomerili na stadionu Lillekula, ki sprejme nekaj manj kot 10.000 gledalcev. Prireditelji so po nekaterih informacijah prodali večji delež vstopnic, tako da se obeta glasna podpora s tribun domači vrsti. A po drugi strani si Slovenci zelo želijo dober začetek kvalifikacij, v njihov prid govori tudi statistika - v Tallinu še niso izgubili.

Skupaj s člansko reprezentanco je v Tallinndopotovala tudi selekcija do 21 let. Robert Englaro jih bo danes ob 16. uri po slovenskem času vodil na zadnji kvalifikacijski tekmi za EP 2015. Dvoboj sicer ne odloča o ničemer več, saj bo Slovenija v skupini 2 zasedla tretje mesto, napredovali pa bosta Danska in Rusija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.