Šport
5 ogledov

Slab začetek kvalifikacij

slovenija estonija brečko reprezentanca
1/5
Saša Despot
Slovenska članska reprezentanca je na uvodu kvalifikacij za evropsko prvenstvo gostovala v Estoniji in izgubila z 0:1.

Slovenska izbrana vrsta se je z Estonijo pred tokratnim dvobojem pomerila že sedemkrat, pri tem pa vknjižila pet zmag ter po en remi in poraz. Tega je doživela v zadnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, Estonci so z 2:1 slavili v Ljubljani. Slovenija do zdaj še nikoli ni izgubila v Talinu, dvakrat je zmagala, enkrat pa se je dvoboj končal neodločeno. V skupini E je bil na sporedu sicer še derbi med Švico in Anglijo, ki so ga z dvema goloma Dannyja Welbecka z 2:0 dobili Angleži, ter dvoboj med San Marinom in Litvo. Slednja je prav tako v gosteh slavila z 2:0.

Slovenci podjetnejši

Četa Srečka Katanca si je v 9. minuti priigrala dva kota, po prvem so Estonci blokirali strel Daliborja Stevanovića, po drugem, ki se je končal s strelom Kevina Kampla s precejšnje oddaljenosti pa domači vratar Sergej Pareiko ni imel težjega dela. V 16. minuti je po desni strani nevarno v estonski kazenski prostor prodiral Josip Iličić, a je v zadnjem trenutku njegov strel z drsečim startom preprečil Karol Mets. V 28. minuti je vezist Fiorentine poizkusil še s strelom od daleč, a tudi tokrat je domači čuvaj mreže zlahka ukrotil žogo. V nadaljevanju prvega polčasa so Slovenci imali rahlo pobudo, a jim kaj več kot nekaj kotov ni uspelo iztržiti. Še manj nevarni za slovenski gol so bili gostitelji. Samir Handanović je prvič moral posredovati šele v 44. minuti ob nenevarnem poizkusu z glavo kapetana Ragnarja Klavana.

Rdeči karton in nato gol

Tudi na začetku drugega dela ige ni bilo lepših priložnosti, prvi pa so zapretili Estonci. Po kotu v 58. minuti je Handanović slabo ocenil let žoge, ki ga je preletela, a na njegovo srečo jo je slabo z glavo zadel Igor Morozov. Vroče je bilo v slovenskem kazenskem prostoru tudi po naslednjem kotu gostiteljev, vendar je obramba uspešno blokirala strel domačih. 

V 72. minuti je rezervist Valter Birsa, zamenjal je Iličića, z desne strani podal v kazenski prostor Estonije, Milivoje Novaković pa ni bil natančen ob strelu z glavo. Na začetku 76. minute sta na levi strani lepo kombinirala Jasmin Kurtić in Andraž Struna, slednji je poslal predložek v sredino, estonska obramba pa je žogo slabo odbila na rob kazenskega prostora. Tam je bil sam Rajko Rotman, ki pa je slabo streljal. Nato pa je v 80. minuti drugi rumeni karton za vlečenje na sredini igrišča prejel Stevanović.

Še večji šok je sledil v 86. minuti. Po nevarni žogi v kazenski prostor je s strelom poizkusil Als Purje, nato še Martin Vunk, nazadnje pa je do strela ob neodločni slovenski obrambi prišel še Gert Kams. Handanović je dvakrat uspešno posredoval, a žoga je nato srečno prišla še do Purjeja, ki mu ni bilo težko zadeti v prazen gol. Estonci so nato zapravili še obetaven protinapad, Kampl je streljal preko tekmečevih vrat, Novaković pa je v zadnji akciji na tekmi nenevarno streljal z glavo.

Kvalifikacije EP 2016, skupina E:

Estonija : Slovenija 1:0 (0:0)
Purje 86.
RK: Stevanović 80.

Estonija: Pareiko, Morozov, Kallaste, Klavan, Mets, Lindpere (od 85. Purje), Vunk, Antonov (od 71. Kams), Teniste (od 75. Jääger), Anier, Zenjov
Slovenija: S. Handanović, Brečko, Samardžić, Cesar, Struna, Kurtić, Rotman (od 90. Lazarević), Stevanović, Kampl, Iličić (od 61. Birsa), Novaković

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.