Šport
17 ogledov

Začenja se lov na Euro 2016

Benzema Pogba Debuchy Francija Nizozemska Pariz prijateljska tekma Saint-Denis EPA
V nedeljo se bo začel lov na 23 prostih mest za Euro 2016 v Franciji. V boj za odprta mesta, Francija ga ima kot gostiteljica zagotovljenega, se bo v kvalifikacijah vmešalo 53 evropskih reprezentanc, med njimi tudi Slovenija, ki bo uvodno tekmo igrala v ponedeljek v Tallinnu proti Estoniji.

Reprezentanca Slovenije bo igrala v skupini E, kjer so še reprezentance Anglije, Švice (favorita skupine), Litve in San Marina. Ker bo na Euro 2016 potovalo osem reprezentanc več kot doslej, so tudi želje izbrancev Srečka Katanca povezane z uvrstitvijo na zaključni turnir.

"Dobro je, da gre na prvenstvo 24 reprezentanc, saj to pomeni, da imajo manjše države, med katere sodimo tudi mi, boljše možnosti za uvrstitev," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal Kevin Kampl in dodal: "Težko je reči, da se moramo kvalificirati. Igralci vemo, da bomo v te kvalifikacije vložili vse, kar lahko ponudimo, in bomo trdo delali, da ne bi o Franciji le sanjali."

Viler: "Začetek je vedno pomemben"

Prvi korak proti Franciji lahko Slovenci naredijo že v ponedeljek, s tako želenimi tremi točkami bi se takoj na začetku dali v ugoden položaj. "Začetek je vedno pomemben, če bi zmagali v Estoniji, bi nam bilo lažje za naprej, saj imamo v tem terminu samo eno tekmo. Na papirju težji nasprotniki nas čakajo pozneje," meni branilec Maribora Mitja Viler.

Podobno razmišlja tudi vezist Salzburga Kampl: "Imamo zahtevno skupino z Anglijo in Švico, pa tudi ostale reprezentance niso slabe. Tudi Estonija je ena takšnih. Pomembno je, kako bomo startali, saj bo potem vse mogoče."

Gibraltar novinec v kvalifikacijah

V skupini A bodo igrale Češka, Islandija, Kazahstan, Latvija, Nizozemska in Turčija. Na stavnicah najbolje kotirajo Nizozemci, Čehi in Turki. V skupini B so favoriti Belgijci, ob njih tudi Bosna in Hercegovina, igrajo pa še Andora, Ciper, Izrael in Wales.

V skupini C prednjačijo branilci naslova Španci in Ukrajinci, v boj za napredovanje se bodo skušali uvrstiti še Belorusi, Makedonci, Luksemburžani in Slovaki. Skupino D sestavljajo svetovni prvaki Nemci, Gruzijci, Poljaki, Irci, Škoti ter novinec Gibraltar. Nemcem in Poljakom stavnice napovedujejo največ možnosti za prvi dve mesti.

Skupina F med najšibkejšimi

V skupini F so Ferski otoki, Finska, Grčija, Madžarska, Severna Irska in Romunija, Grki in Romuni pa naj bi krojili vrh lestvice. Favoriti skupine G so Rusi in Švedi, napovedi bodo skušali preprečiti Avstrijci, Črnogorci, Moldavci in Liechtenstein.

V skupini H imata največ možnosti za uspeh Italija in Hrvaška, iz ozadja bodo napadali Norveška, Bolgarija, Azerbajdžan in Malta. V skupini I pa so Portugalci, Srbi, Danci, Armenci in Albanci, s tem da sta favorita na stavnicah Portugalska in Danska, tik za njima pa Srbija.

Pari 1. kola kvalifikacij za Euro 2016:

Nedelja, 7. septembra:

Skupina D:
Gruzija - Irska
Nemčija - Škotska
Gibraltar - Poljska

Skupina F:
Madžarska - Severna Irska
Ferski otoki - Finska
Grčija - Romunija

Skupina I:
Danska - Armenija
Portugalska - Albanija

Ponedeljek, 8. septembra:

Skupina E:
Estonija - Slovenija
San Marino - Litva
Švica - Anglija

Skupina C:
Luksemburg - Belorusija
Španija - Makedonija
Ukrajina - Slovaška

Skupina G:
Rusija - Liechtenstein
Črna gora - Moldavija
Avstrija - Švedska

Torek, 9. septembra:

Skupina A:
Kazahstan - Latvija
Islandija - Turčija
Češka - Nizozemska

Skupina B:
Andora - Wales
BiH - Ciper

Skupina H:
Azerbajdžan - Bolgarija
Hrvaška - Malta
Norveška - Italija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.