Šport
33 ogledov

Bohar in Viler v izbrani vrsti

nzs Saša Despot
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je v Ljubljani predstavil seznam kandidatov za prvo kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016, ki bo 8. septembra v Tallinu proti Estoniji.

Selektor Srečko Katanec je vpoklical tudi nekatere nogometaše Maribora, ki so se med tednom uvrstili v ligo prvakov, med njimi novinca Damjana Boharja in Mitjo Vilerja. Po dolgem času se je na seznamu znašel Kölnov branilec Dominic Maroh, prav v obrambi pa na boku zeva vrzel, saj ima Bojan Jokić težave s poškodbo in ga ni na seznamu.

"Mariboru kapo dol. To so si zaslužili. To je izjemen uspeh. Če bo temu sledila tudi naša uvrstitev na evropsko prvenstvo, kot se je zgodilo pred 15 leti, se tega zagotovo ne bom branil," je torkov uspeh vijoličastih pospremil selektor izbrane vrste. Ta je na seznam uvrstil tudi tri Mariborčane: "Bohar je odigral nekaj odličnih tekem in zabil pomembne gole, Viler pa v tej sezoni vseskozi igra boljši nogomet kot v minuli. Maribor sem si ogledal na vseh tekmah v Evropi, Viler je bil zelo pomemben član ekipe. Še zlasti v fazi napadanja je v tem trenutku zelo dober, prepričan sem, da nam bo koristil tudi v Estoniji. Aleš Mertelj je pa tako ali tako vseskozi zraven. Tu ni nič novega." 

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek ob 12.30 na Brdu pri Kranju. Nato bodo fantje do sobote predvidoma opravili 11 treningov, od torka do sobote bodo vadili po dvakrat na dan.

Katančev seznam za Estonijo:
Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Inter);
Branilci: Gregor Balažic (Karpati Lvov), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Partizan), Dominic Maroh (Köln), Miral Samardžić (Rijeka), Mitja Viler (Maribor);
Vezisti: Damjan Bohar (Maribor), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Red Bull Salzburg), Jasmin Kutrić (Sassuolo), Dejan Lazarević (Chievo), Aleš Mertelj (Maribor), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir), Dalibor Stevanović (Tropedo Moskva), Andraž Struna (Giannina), Valter Birsa (Chievo);
Napadalci: Zlatan Ljubijankić (Omiya Ardija), Tim Matavž (Augsburg), Milivoje Novaković (Shimizu S-Pulse).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice