Šport
7 ogledov

Začetek treningov za Estonijo

nzs Saša Despot
Slovenski nogometni reprezentanti so se danes zbrali na Brdu pri Kranju, kjer začenjajo priprave na uvodno tekmo kvalifikacij za Euro 2016, ki bo 8. septembra v Tallinu proti Estoniji.

Na zboru selektor Srečko Katanec pogreša še Gregorja Balažica in Vida Belca, popoldne pa bo na Gorenjsko prišel tudi prvi vratar Samir Handanović.

Slovenci bodo do tekme z Estonijo v Kranju opravili predvidoma 11 treningov, po lažjem današnjem od torka naprej po dva na dan. Malce bolj zadovoljna bosta vadila Jasmin Kurtić, ki je tik pred podpisom pogodbe s Fiorentino Josipa Iličića, kamor bo posojen iz Sassuola, in tudi Belec, ki se z Apeninskega polotoka seli v Turčijo h Konyasporju.

Za ponedeljkovim obračunom z Estonijo bodo sledili Švica v Mariboru (9. oktober), gostovanji v Litvi (12. oktober) in Angliji (15. november), leta 2015 domača obračuna s San Marinom (27. marec) in Anglijo (14. junij) v Ljubljani, gostovanje v Švici (5. september), domači obračun z Estonijo v Ljubljani (8. september), domači obračun z Litvo v Mariboru (9. oktober) in gostovanje v San Marinu (12. oktober).

Kaj pa si želi Katanec videti v teh kvalifikacijah? "Želim si videti kompaktno, borbeno Slovenijo. Bistveno je, da bomo fizično dobro pripravljeni. Znanje imamo, ampak brez fizične pripravljenosti v današnjem nogometu ne gre. Seveda zagovarjam tudi to, da smo tako v obrambi kot napadu strnjeni v 30, 35 metrov. Moramo biti agresivni v določenih trenutkih, predvsem pa pametni," pred začetkom kvalifikacij pravi Katanec.

Mnogi menijo, da je skupina, tudi zaradi večjega števila reprezentanc, ki se uvrstijo na evropsko prvenstvo 2016, lahka. A Katanec poudarja: "Bral sem že, da Estonijo, Litvo lahko zlahka premagamo. Ni res. Veste, da smo se opekli z Estonijo. Če ne bomo stoodstotni na vsaki tekmi, bomo imeli proti vsakomur težave. Žreb je bil, recimo temu, ugoden. Ampak razpored tekem nam pa ni šel na roko. Estonija vidi priložnost, Litva vidi priložnost, od prvih štirih tekem na treh gostujemo in dobro vem, česa ste novinarji zmožni, če ne gre vse po načrtu. Želim si dober začetek, vsi si moramo to želeti. S prvih tekem moramo imeti določeno število točk in potem bo vse v redu. Je pa pred nami dolga pot, kvalifikacije se končajo šele prihodnji november."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.