Šport
19 ogledov

Mladi Slovenci odpihnili Estonce

Luka Krajnc NZS
Slovenska reprezentanca do 21 let je na zadnji tekmi kvalifikacij za EP v Estoniji premagala domačo ekipo s 7:1 (4:0). Slovenija je v skupini 2 zasedla drugo mesto za Dansko in Rusijo.

Na gostovanje v Talin je skupaj s člansko reprezentanco dopotovala tudi slovenska selekcija do 21 let. Selektor Robert Englaro je ekipo vodil na tekmi v Rakvereju, ki pa je imela zgolj formalni značaj. Slovenija bi v skupini 2 zasedla tretje mesto ne glede na izid, napredovali pa bosta Danska in Rusija.

A kljub temu so mladi slovenski nogometaši dvoboj z Estonci vzeli resno. Nenazadnje so se želeli tudi oddolžiti Estoncem, ki so jih pred letom dni tesno z 1:0 premagali na domači tekmi v Velenju. V Rakvereju so bili Slovenci gospodarji na igrišču, kar so hitro pokazali tudi z zadetki v mreži Matveija Igonena. Začel je Nemanja Mitrović v 16. minuti, že dve minuti zatem so domači naredili prekršek za najstrožjo kazen, z bele točke pa je zadel Andraž Šporar. Sledilo je novih udarnih pet minut, ko sta najprej Blaž Vrhovec v 27., potem pa še Benjamin Verbič v 32. poskrbela za zelo zanesljivo vodstvo.

Slovenci pa se niso zadovoljili samo s štirimi zadetki. Že kmalu po začetku drugega polčasa je bilo 5:0, kot je izvajal Vrhovec, žogo pa je v estonsko mrežo spravil Luka Krajnc. Ob koncu tekme je v igro vstopil Dino Hotič in se takoj izkazal. Že v 80. minuti, dve minuti po vstopu v igro, je dosegel svoj prvi gol za to selekcijo, potem pa je Estonija vendarle dosegla vsaj častni zadetek, z bele točke je bil uspešen Frank Liivak. Vseeno so imeli zadnjo besedo Slovenci oziroma še enkrat Hotič, ki je v 89. minuti postavil končnih 7:1.

Estonija : Slovenija 1:7 (0:4)

Stadion Rakvere, sodniki: Šilagava, Čičinadze, Todria (vsi Gruzija).
Strelci: 0:1 Mitrović (16.), 0:2 Šporar (18./11-m), 0:3 Vrhovec (27.), 0:4 Verbič (32.), 0:5 Krajnc (63.), 0:6 Hotič (80.), 1:7 Liivak (83., 11-m), 1:7 Hotič (89.).
Estonija: Igonen, Mööl, Avilov, Elhi, Liivak, Anier (od 74. Sobčenko), Vihmann, Aloe, Luigend, Ainsalu, Junolainen (od 56. Gussev).
Slovenija: Jug, Janža (od 60. Balkovec), Mitrović, Krajnc, Šporar, Vancaš Požeg, Benedičič (od 69. Kapun), Klinar, Vrhovec, Majer (od 78. Hotič), Verbič.
Rumeni kartoni: Igonen; Janža, Vrhocev.
Rdeč karton: /

Komentarjev 1
  • Lavdan 08:26 09.september 2014.

    Stari Estonci odpihnili Slovence.