Šport > Nogomet
18 ogledov

"Zaigrati z 18 leti na San Siru je ... uf!"

Luka Krajnc NZS
Luka Krajnc ima visoke cilje. Trenutno 19-letni branilec igra v Serie B, kjer je pripravljen ostati še kakšno leto ali dve. Je najmlajši Slovenec z nastopom v Serie A, v slednji je v dresu Genoe v minuli sezoni zaigral trikrat.

Redno igrate pri trenutno šestemu klubu v Serie B. Ste zadovoljni s sezono pri Ceseni?
Več kot zadovoljen. Tega na začetku resnično nisem pričakoval. Želel sem si le, da bi dobil kakšno priložnost, ki bi jo tudi izkoristil. A že na prvi tekmi je ta priložnost prišla, izkazal sem se, nato pa je vse skušaj šlo le še na bolje. Ta ritem poskušam tudi ohraniti, zdaj je to najtežje.

V Ceseni igrate kot posojeni nogometaš Genoe. Kakšna je razlika med Serie A in B?
Kar precejšnja. V Serie A sicer nisem igral veliko, a v njej je vse bolj tehnično. Tam prevladuje tehnika, tu pa je gre vse bolj na nož. Dvoboji ena na ena so izrazitejši, ostrejši. Igra ni nič posebnega, ni lepa za oko, a je vse skupaj bolj borbeno. Več je 'drvarjev' (smeh).

Ste najmlajši Slovenec, ki je zaigral v Serie A pri 18 letih, enem mesecu in 14 dneh. Kako se spominjate tistega nastopa proti Milanu?
Bil sem izjemno presenečen. Trener me je poklical in mi povedal, da sem v kadru. Nato se je na tekmi poškodoval še Emiliano Moretti in vstopil sem v igro. To je nepozabno ... Zaigrati z 18 leti na San Siru je ... uf!

Ste se zdaj že popolnoma navadili na tujino?
Najtežje mi je bilo zaradi jezika, ki ga na začetku nisem znal, zdaj pa je vse v redu. Veliko mi je pomagal oče, ki je bil z mano. Je bilo pa precej razlik. Predvsem v delu, treningi so bili drugačni, predvsem močnejši, pogostejši, veliko se dela tudi na taktiki. Nikakor mi ni žal, da sem se odločil za Italijo.

So vam ljubša slovenska ali italijanska dekleta?
Seveda slovenska. Tu ni nobenega dvoma. V zvezi sem že štiri leta, dekle me tu in tam obišče. Na začetku je bilo malce težko, a se sčasoma navadiš tudi na takšne stvari. Ni večjih ovir. Sem resen na vseh področjih (smeh).

Luka Krajnc | Avtor: NZS NZS
Se je pa ob vašem prestopu omenjal tudi Chelsea ...
Bile so neke kombinacije, neki agentje. To bi najrajši pozabil, nič ni bilo iz tega. Bolj se je dogajalo nekaj med kluboma. Bila je še ponudba Blackburna, predstavniki kluba so bili tudi v Mariboru na pogovorih, a ni šlo skozi. Menim, da se je zataknilo zaradi odškodnine. Ponudili naj bi premalo in vse skupaj je padlo v vodo. Je pa tako, da če te kupijo za višjo ceno, je tudi večja verjetnost, da boš potisnjen v prvi plan.

Genoa pa je bila pripravljena plačati ...
Govori se, da je bila odškodnina 800.000 evrov.

Imate še višje cilje? Agent Amir Ružnić je dejal, da po nadarjenosti sodite v enega izmed deset najboljših klubov v Evropi.
Neki cilji vsekakor so. A želim najprej igrati, dobiti neko konstanto, nato pa korak za korakom naprej. Nič me ne moti, če bi leto ali dve ostal v Serie B in si pridobil prepotrebne izkušnje. Sem še mlad, časa je še dovolj. 

Je kakšen klub, ki vam je še posebej všeč?
Sem sicer navijač Barcelone, v Italiji mi je bil pa od nekdaj pri srcu Milan. Zdaj je sicer v krizi, a nič ne de (smeh).   

V Milanu je kar nekaj Slovencev, v prvi ekipi pa Valter Birsa. Ste se z njim družili, ko sta bila oba člana Genoe?
Seveda. Prvo leto sva bila skupaj na pripravah, delila sva si sobo. Veliko mi je pomagal. Vse to je že dal skozi, reči je poznal, obvladal. Pred kratkim sva se tudi pogovarjala, kako je v Milanu. Bil je tiho, trdo treniral, tako kot je prav, nato pa so prišli rezultati. Srečen sem, da mu je uspelo.

Z 19 leti ste tudi član reprezentance do 21 let. V petek vas čaka pomemben dvoboj z Rusijo. Verjetno se želite vrniti v igro za preboj na EP 2015?
To je do zdaj najpomembnejša tekma. Imamo sicer nekaj poškodb, a menim, da bodo te odpravljene do petka in bomo zaigrali v najmočnejši postavi. Nujno moramo zmagati, da se priključimo reprezentancam, ki so v igri za napredovanje. Bomo videli, kako se bo vse skupaj izšlo.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.