Šport > Nogomet
20 ogledov

V Italijo še ena vijolica, 16-letni Krajnc!

Josip Iličić je najslavnejši izvozni produkt Maribora v Serie A. (Foto: Nino Ver Žurnal24 main
Iz NK Maribor so v nedeljo sporočili, da so se z italijanskim prvoligašem Genoo dogovorili za prestop 16-letnega branilca Luke Krajnca. Produkt mariborske nogometne šole se v Italijo seli po koncu sezone.
Predstavniki CFC Genoe so z zasebnim letalom prispeli v Maribor, da bi dosegli sporazum. Ponudbe ni bilo mogoče zavrniti.
Poročilo o prestopu na nkmaribor.com

Trgovska pot med Mariborom in Italijo je po Josipu Iličiću, Arminu Bačinoviću in Siniši Andjelkoviću na Apeninski polotok v nedeljo poslala še četrtega nogometaša. 16-letni branilec Luka Krajnc, kadet in najmlajši igralec članskega moštva, se po težkih pogajanjih z vodilnimi možmi Genoe seli k italijanskemu prvoligašu, s katerim je podpisal triletno pogodbo. V Genovi od letošnje sezone igra že Enej Jelenič, obema mladcema pa se bo na pripravah pridružil tudi Valter Birsa, ki bo pred novo sezono prišel iz Auxerra.

"Predstavniki CFC Genoe so z zasebnim letalom prispeli v Maribor, da bi dosegli sporazum. Ponudbe ni bilo mogoče zavrniti, želja igralca po odhodu v tujino je uresničena in Luka Krajnc, produkt mariborske nogometne šole (v Ljudskem vrtu je vadil od osmega leta) ter slovenski reprezentant v selekciji do 17 let, bo od 1. julija član Genoe," so zapisali na uradni strani kluba nkmaribor.com. Postavni branilec je s člansko ekipo Maribora opravil celotne pripre na Madeiri, na poletnih pripravah pa se bo pridružil tudi Genoi, pri kateri pa bo po prvotnih načrtih priložnost najprej igral v mladinskih selekcijah.

O zanimanju za Krajnca smo sicer poročali že avgusta. Članek si preberite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.