Šport
45 ogledov

Košarkarji želijo zmago, navijači pa vstopnice

Slovenski navijači EPA
Nocojšnja odločilna bitka za prvo mesto v skupini D svetovnega košarkarskega prvenstva med Slovenijo in Litvo bo potekala pred nabito polnimi tribunami Gran Canaria Arene v Las Palmasu.

"Na voljo je le še nekaj vstopnic po 55 in 75 evrov, medtem ko so cenejše vstopnice že pošle," so nam tri ure pred pričetkom tekme razkrili na prodajnem mestu pred dvorano. Takoj po koncu tekme med Mehiko in Južno Korejo so se pred dvorani že začeli zbirati litovski in slovenski navijači. Tisti, ki si niso pravočasno zagotovili dragocenega listka, se nadejajo, da bodo vstopnice odkupili od številnih mehiških navijačev, saj brezplačnih vstopnic, ki so jih v minulih dneh podeljevali organizatorji tik pred pričetkom tekem, danes bržkone ne bo na voljo.

V lov na prvo mesto

Zmagovalec dvoboja si bo priboril prvo mesto v skupini in s tem lažjo pot do mest, ki prinašajo medaljo, pred tekmo pa so v obeh navijaških taborih optimistični. "Najbolj pomembno je, da ne moremo biti drugi v skupini in se s tem izognemo ZDA v četrtfinalu, seveda pa nocoj upamo na zmago," so napovedali Litovci, ki bodo imeli premoč na tribunah, medtem ko se slovenski privrženci nadejajo, da bodo Goran Dragić in soigralci ponovno dokazali, da so najboljše moštvo v skupini: "Avstralci so nam jo zakuhali, vendar nas to ne sme zaustaviti. Z zmago proti Litvi si lahko odpremo pot do medalje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.