Šport
15 ogledov

"Litovci niso prepričljivi"

košarka Saša Despot
"Proti Angolcem nismo prikazali prave energije, a smo vseeno prišli do zmage. Tekma z Litovci je najbolj pomembna, saj nam zmaga dokončno prinaša prvo mesto v skupini," nocojšnji obračun med Slovenijo in Litvo napoveduje Jaka Klobučar.

"Videlo se je, da Južna Koreja in Angola igrata specifično košarko, na katero se nismo uspeli povsem prilagoditi. V napadu smo odigrali zelo solidno, šepala pa je predvsem obramba, saj smo prejeli več kot 80 točk. Tega si proti Angoli ne bi smeli dovoliti," je včerajšno bitko z aktualnimi afriškimi prvaki, ki se je na koncu vendarle zaključila v slovensko korist pokomentiral Jaka Klobučar.

Drugi organizator igre slovenske izbrane vrste je na parketu prebil celotno zadnjo četrtino in potrdil, da ima Goran Dragić v njem dobro zamenjavo: "V moštvu je 12 košarkarjev in vsak, ki je na parketu, mora dati vse od sebe. Ne obremenjujemo se s tem, kdo igra v prvi ali v drugi peterki, temveč razmišljamo le o zmagah, saj le te štejejo."

Z Američani šele v polfinalu

"Dosedanje tekme je potrebno čim prej pozabiti. Tekma proti Litvi odloča o prvem mestu v skupini, zato moramo odločno kreniti v boj.V pripravljalnem obdobju smo odigrali dve tekmi z njimi in vemo, kaj lahko pričakujemo. Na tem turnirju niso prepričljivi in menim, da imamo dobre možnosti za zmago. Sami smo videli, da so malci tanjši na položaju organizatorja igre in to je naša prednost," je pred dvobojem optimističen Domen Lorbek.

Slovenska reprezentanca bi prvo mesto v skupini obdržala tudi z današnjim porazom za manj kot devet točk in si s tem priigrala lažji razpored v izločilnih bojih. "Ne razmišljam o tekmecu v osmini finala, želim si le prvega mesta v skupini, saj ne bi rad srečal Američanov pred polfinalom," je dodal izkušeni Lorbek, ki se ne obremenjuje s številnimi sodniškimi napakami v slovensko škodo: "Igralci ne smemo razmišljati o sojenju. S tem naj se ubada selektor."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.