Šport
31 ogledov

Haka Američane zmedla le za deset minut

Haka Nova Zelandija ZDA Mundobasket EPA
Tradicionalni novozelandski ples so "kiviji" izvedli tudi pred tekmo z reprezentanco ZDA.

Reprezentanca Nove Zelandije je po treh kolih še vedno brez zmage na Mundobasketu. Le malokdo je pričakoval, da jo bodo "Tall Blacks" dosegli v torek zvečer, ko so se pomerili z izbrano vrsto ZDA. Američani res niso imeli problemov, na koncu so slavili za 27 točk (98:71).

"Kiviji" so se favoritom dobro upirali le v prvi četrtini, ki so jo izgubili za sedem točk (27:20). Že ob polčasu so ZDA zanesljivo vodile (57:32). Morda je bila za slabši začetek Američanov zaslužna tudi haka, ki jo Novozelandci, po vzoru svojih kolegov iz ragbija, izvajajo pred vsakim srečanjem.

Bolj potrpežljivi kot Turki

Zvezdniki iz lige NBA so med izvajanjem plesa dejansko izgledali malce zmedeno in prestrašeno (kar je tudi namen hake), posebej zanimivo je bilo opazovati obraze Derricka Rosa, Kennetha Farieda in Jamesa Hardena

So pa varovanci Mika Krzyzewskega na parketu ostali do konca tradicionalnega plesa in s tem pokazali spoštovanje do rituala tekmecev. V drugem kolu Turki niso bili tako potrpežljivi in so ob začetku hake odšli z igrišča in na prvi pisk sirene počakali na klopi. Iz tabora Nove Zelandije so se takrat pritoževali, da to kaže na nespšotovanje njihove reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.