Šport
20 ogledov

Poraz Litve proti Avstraliji

Avstralija - Litva EPA
Na svetovnem prvenstvu v Španiji so na današnji prvi tekmi v slovenski skupini D Mehičani brez težav premagali Angolo z 79:55, presenečenje pa so z zmago nad Litovci pripravili Avstralci.

Angola se je Mehičanom dobro upirala v prvem polčasu, ki so ga Afričani izgubili za točko. Toda nadaljevanje je bilo slabše, Mehika je nenehno povečevala prednost in na koncu prišla do visokih plus 24. Prav toliko točk je zbral tudi najboljši mehiški igralec, Hector Hernandez, Gustavo Ayon pa je k prvi mehiški zmagi na tem SP prispeval dvojnega dvojčka s 17 točkami in 12 skoki. Pri Angoli sta po 13 točk dosegla Valdelicio Joaquim in Yanick Moreira.

Litovci so nato  izgubili z Avstralijo s 75:82.  Evropski podprvaki so bili sredi tekme v popolnoma izgubljenem položaju. Avstralci, ki jim je v prvih 20 minutah šlo kot po maslu, so namreč vodili s 47:28 in zdelo se je, da jim zmaga ne more uiti, toda izbranci Jonasa Kazlauskasa se še niso predali. Vztrajno so manjšali zaostanek, se v 30. minuti približali na - 4 in poskrbeli za napeto končnico. A popolnega preobrata ni bilo, Avstralija je znala zadržati nekaj točk naskoka in na koncu slavila za sedem. Pri Avstraliji je blestel Joe Ingles z 18 točkami, 14 jih je dodal Aron Baynes. Pri Litvi pa je 21 točk dosegel Reinaldas Seibutis.

Litovci morajo zdaj za prvo mesto v skupini premagati Slovenijo za več kot osem točk.

Turčija, Ukrajina | Avtor: EPA EPA
Skupina C: Poraz Turkov

V skupini C je Ukrajina ugnala Turčijo s 64:58. Dvoboj je bil razburljiv in negotov do konca; polčas so za točko dobili Turki, izenačeno je bilo še v 30. minuti, v zadnji četrtini pa so bili bolj zbrani in natančni Ukrajinci. Oleksander Mišula je tekmo končal pri 19 točkah, Igor Zajcev pa pri 12. Pri Turkih pa je blestel Ömer Asik s 16 točkami in kar 20 skoki, Emir Preldžić je dodal 14 točk.

Ukrajinci so tako prišli do druge zmage v skupini C, Turki pa so doživeli drugi poraz. Tekma bi znala biti pomembna tudi za Slovence, ki se bodo v osmini finala pomerili z verjetno nekoliko slabšo uvrščeno reprezentanco v tej skupini.

Američani so premagali Novo Zelandijo z 98:71. Kiviji so v boju s favoriti zdržali eno četrtino, ko je bilo 27:20, potem pa so košarkarji ZDA stopili na plin in razlika je le še naraščala. ZDA so na koncu zlahka ohranjale prednost, razliko pa so Novozelandci tik pred koncem spustili pod 30 točk. Anthony Davis je bil z 21 točkami najbolj razpoložen pri Američanih, BJ Anthony pa jih je za poražence dosegel 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.