Šport
17 ogledov

"Proti Sloveniji smo popolni avtsajderji"

Kim Taesul, Južna Koreja EPA
V večernem obračunu skupine D košarkarskega svetovnega prenstva v Španiji med Slovenijo in Južno Korejo ni nobenega dvoma kateri reprezentanci pripada vloga favorita.

"Proti Sloveniji smo popolni avtsajderji. Že pred prvenstvom smo se zavedali, da se naša reprezentanca ne more enakovredno kosati z najmočnejšimi reprezentancami. Naši fantom  primanjkuje mednarodnih izkušenj, kar je bilo moč opaziti tudi v uvodnih tekmah proti Angoli in Avstraliji," so pred nocojšnjo tekmomenili južnokorejski novinarji.

Do izjav iz južnokorejske reprezentance je sicer zelo zežko priti, saj le redki igralci govorijo angleško, njihov selektor pa na tiskovnih konferencah uporablja le vljudnostne fraze po načelu: "Borili smo se po najboljših močeh."

Na srečo so bolj zgovorni predstavniki sedme sile, ki upajo, da se bo njihova reprezentanca drevi  izognila rezultatsko katastrofi: "Vemo, da Slovenija v Španijo ni prišla v najmočnejši zasedbi, a ste še vedno za nekaj razredov boljši od nas. Goran Dragić je eden izmed največjih zvezdnikov tega  svetovnega prvenstva, izjemno nas je presenetil tudi njegov brat Zoran, v moštvu pa je še nekaj  izvrstnih košarkarjev. Če bo naša reprezentanca izgubila za manj kot 20 točk, bo to že ogromen uspeh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice