Šport
16 ogledov

Z. Dragić: "Ostati moramo zbrani"

Zoran Dragić EPA
Po sinočnji neprepričljivi predstavi proti Južni Koreji, ki pa je vseeno zadostovala za suvereno zmago, slovenski košarkarji obljubljajo precej boljši pristop proti bojevitim Angolcem.

"Tekma proti Korejcem je bila zelo čudna, saj igrajo nekakšno 'indijansko' košarko. Veliko tečejo in težko jih je bilo loviti. Imeli smo srečo, da v drugi četrtini niso zadeli odprtih metov, tako da nam niso pobegnili. Na koncu smo vendarle osvojili novi dve točki, a smo se morali kar potruditi," je po zmagi proti Južni Koreji povedal Zoran Dragić, ki je skupaj z Goranom Dragićem in Alenom Omićem poskrbel, da sinoči vendarle ni prišlo do neljubega presenečenja.

Slovenija kot edina neporažena reprezentanca drži prvo mesto v skupini D, v današnji dvoboj proti Angoli pa bodo Zoran Dragić in soigralci vstopili brez kalkulacij: "Ostati moramo zbrani. Lahko smo veseli, da so Litovci izgubili, vendar o tem ne smemo preveč razmišljati. V oba dvoboja moramo vstopiti bistveno bolj zavzeto kot proti Korejcem."

"Angolci niso avtsajderji"

Po 'run&gun' slogu Korejcev čaka danes slovensko izbrano vrsto malce bolj umirjen angolski slog košarke, kar naj bi jim po mnenju mlajšega Dragića bolj ustrezalo: "Angolci igrajo povsem drugače kot Korejci. Malce smo jih spoznali na Stankovićevem pokalu na Kitajskem, vendar so tam igrali v bistveno spremenjeni postavi. Angolci niso avtsajderji, mi pa moramo na tej tekmi predvsem odpraviti napake v obrambi, ki se nam prepogosto ponavljajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.