Šport
21 ogledov

Korejec zavrtel čas nazaj za pol stoletja

Klemen Prepelič EPA
Ob zmagi Slovenije proti Južni Koreji je nekaj pozornosti poželo tudi "retro" izvajanje prostih metov, za katerega je bil zaslužen branilec Chan Hee Park.

Tudi v moderni košarki se dogaja, da se igralci poslužujejo metov od table, ko stojijo na črti prostih metov. A praviloma gre za centre, ki nimajo dovolj "mehke roke", da bi se z osnovno košarkarsko prvino spopadli na klasičen način. Na tekmi tretjega kola skupine D med Slovenijo in Južno Korejo je na "šolski" način proste mete izvajal kar branilec.

Dobrodošla sprememba

Chan Hee Park je na letošnjem Mundobasketu zgrešil svoje prve štiri "penale", dva tudi proti četi Jureta Zdovca. Sredi druge četrtine je ponovno stopil na črto prostih metov in ob gestikuliranju korejskega selektorja Jaeja Hak Yooja dvakrat ciljal koš v slogu košarkarjevih iz sredine 20. stoletja. Sprememba je bila dobrodošla - Park je zadel oba meta.

Park je na koncu zbral šest točk. Slovenija z Azijci ni imela večjih težav, ob bolj zavzeti igri v drugem polčasu so Goran Dragić in soigralci Korejce ugnali za 17 točk (89:72). S tem je Slovenija po treh kolih zadržala stoodstotni učinek, Južna Koreja pa ostaja brez zmage na SP v Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.