Šport
24 ogledov

Afriški prvaki pogumno proti Slovencem

Paulo Macedo Angola EPA
Po včerajšnjem visokem porazu proti Mehiki se je reprezentanca Angole v boju za četrto mesto v skupini D znašla v silno nehvaležnem položaju. V današnjo bitko s Slovenci bodo Angolci vstopili odločeni, da popravijo svoj točkovni izkupiček.

Z eno zmago v prvih treh tekmah imajo Angolci še vedno možnosti za končno četrto mesto v skupini, ki prinaša napredovanje v osmino finala, vendar bodo v zadnjih dveh dvobojih proti favoriziranima Sloveniji in Avstraliji potrebovali vsaj eno zmago.

"Še vedno verjamemo" 

"Mehika je bila preprosto premočna za nas. Po odličnem začetku in izenačenem prvem polčasu, smo v nadaljevanju padli. Še vedno pa verjamemo, da lahko v zadnjih dveh tekmah zabeležimo kakšno zmago," je bilo po hudem porazu proti Mehičanom vseeno optimističen angolski selektor Paulo Macedo.

Eden izmed nosilcev angolske reprezentance, krilni center Joaquim Gomes, upa, da dosedanji neuspehi ne bodo povzročili splošnega malodušja v reprezentanci: "Še vedno smo aktualni afriški prvaki. Doživeli smo nekaj bolečih udarcev, a moramo še naprej vztajati. Poraz proti Mehiki moramo izbrisati iz naših glav in proti Sloveniji zaigrati maksimalno zavzeto."

Nosilca sta brata Dragić

Gomes se je proti slovenski reprezentanci pomeril na letošnjem Stankovićevem pokalu na Kitajskem, tako da Zdovčevo zasedbo dobro pozna: "Slovence dobro poznam, saj sem jih letos že nekajkrat videl v živo. Nedvomno sta prvi imeni slovenske reprezentance brata Dragić, ki trenutno igrata v odlični formi. Slovenija je ena izmed najmočnejših reprezentanc v skupini in zasluži si ogromno spoštovanja. Ostati moramo osredotočeni, saj nas čaka zelo kakovosten tekmec."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.