Šport
18 ogledov

Litovci okupirali Las Palmas

navijači Litva Hrvaška EuroBasket Stožice Saša Despot
Podobno kot narašča število točk litovske reprezentance na razpredelnici skupine D, se iz dneva v dan povečuje tudi številčnost njihovih navijačev na tribunah Gran Canaria Arene v Las Palmasu.

Tradicionalno številčnim pripadnikom litovske navijaške vojske se v Las Palmasu praktično ni moč izogniti nikjer. Pa naj bo to v hostlih, apartmajih, hotelih, barih, restavracijah, pa tudi malce bolj zakotnih kotičkih mesta. Nič pretiranega ni, če zapišemo, da se Litovci na prizorišču skupinskega dela svetovnega prvenstva množijo kot gobe po dežju, še več pa naj bi jih prišlo na drugi del v Barcelono.

Vsak dan jih je več

Če si je prvo tekmo proti Mehiki ogledalo okrog dva tisoč litovskih navijačev, jih je bilo že drugi dan prvenstva na dvoboju proti Angoli v košarkarski lepotici v Las Palmasu skoraj tri tisoč, njihovo število pa se preprosto povečuje iz dneva v dan, saj jih je bila proti Avstralcem še kakšna stotnija več. Košarkarska tradicija ima v tej baltiški državi dolge korenine, fantje v zeleno-rumenih dresih pa so nacionalni junaki, ki lahko na vsakem velikem tekmovanju računajo na bučno podporo s tribun.

Čeprav ekonomski standard v Litvi še zdaleč ni najvišji, pa so si košarkarski privrženci s celoletnim varčevanjem priskrbeli dovolj denarnih sredstev, da si lahko dajo duška tudi na oddaljenih Kanarskih otokih. Natakarji jim odpirajo najboljše buteljke in na mize vztrajno prinašajo ribje specialitete, tisti malce manj snobovski pa si privoščijo zabavo kar na plažah in v parkih.

Tudi Golica v Las Palmasu

Jutrišnji obračun med Slovenijo in Litvo bo tako imel tudi poseben navijaški pridih, saj imata obe reprezentanci v Las Palmasu daleč največ svojih pristašev, dvorana pa bo bržkone povsem polna. Obeta se pravi spektakel tako na parketu kot na tribunah, več kot 600-glava slovenska navijaška odprava pa se bo morala zelo potruditi, če bo želela preglasiti številčno močnejše Litovce.

Avstralci so že dokazali, da Litovci nikakor niso nepremagljivi, glede na dosedanje predstave Zdovčevih varovancev pa se lahko nadejamo, da bomo jutri namesto "Lietuva, Lietuva" uživali v zvokih Golice, ki je v torek popoldne končno našla pot do Las Palmasa...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.