Šport
74 ogledov

"Oprostite, kako se pravilno izgovori Jure Zdovc?"

slovenski navijači Las Palmas Mundobasket Simon Maljevac
Uvodna tekmovalna dneva svetovnega košarkarskega prvenstva v Španiji sta v predtekmovalni skupini v Las Palmasu prinesla nekaj organizacijskih spodrsljajev, ki pa so na srečo minili brez hujših posledic.

Udeleženci in obiskovalci Las Palmasa so lahko v največji meri zadovoljni z organizacijo svetovnega prvenstva, a vse vendarle ni tako bleščeče, kar pa je glede na lagoden življenski slog prebivalcev Kanarskih otokov na nek način tudi pričakovano.

Pred dvorano ni hladnega piva

Slovenski navijači so že pred pričetkom prve tekme proti Avstraliji doživeli nekaj presenečenj. Ob prihodu pred dvorano so vsi le debelo pogledali, ko na veliki ploščadi ni bilo prav nobenega prostora za okrepčilo, ki bi ob 33 stopinjah vsem prišlo še kako prav. Za razliko od lanskega EuroBasketa, kjer so lahko obiskovalci v neposredni bližini dvorane lahko uživali ob specialitetah z žara in hladnem pivu, so organizatorji v Las Palmasu (skromno) gostinsko ponudbo omejili zgolj na notranjost dvorane. 

Kar nekaj začudenja je poželo tudi intoniranje slovenske himne v izjemno počasni verziji, slovenske novinarje pa je napovedovalka v prostoru za tiskovne konference nasmejala ob čudni izgovorjavi imena in priimka slovenskega selektorja. Pred tekmo proti Mehiki smo že lahko slišali običajno verzijo himne, prostovoljci pa so pri slovenskih novinarjih opravili hiter tečaj pravilne izgovorjave "Jure Zdovc", vse skupaj posneli na svoje mobilnike in se izognili nadaljnjim neprijetnostim.

Navijač v mix coni

Za solidno napolnjene tribune so organizatorji poskrbeli tudi z brezplačnimi vstopnicami, ki jih pred dvorano delijo nekaj minut pred pričetkom tekem, za precejšnjo zmedo pa je po koncu dvobojev svoje reprezentance poskrbel litovski navijač. Po zmagah proti Avstraliji in Angoli se je kar naenkrat pojavil ob parketu ter se nato skupaj z litovskimi reprezentanti odpravil v mešano cono, zmedeni varnostniki pa nepovabljenega gosta sploh niso opazili, dokler niso posredovali novinarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.