Šport
35 ogledov

"Če bo Goran Dragić odigral na nivoju..."

košarka Saša Despot
Vrhunec skupinskega dela tekmovanja v Las Palmasu bo zagotovo nocojšnji spektakel med Litvo in Slovenijo, pred katerim večina nevtralnih novinarjev večje možnosti napoveduje četi Jureta Zdovca.

"Po mojem mnenju vloga favorita pripada Sloveniji. Litovci so na tekmi proti Avstraliji razkrili kar nekaj svojih šibkih točk, ki jih tudi Slovenci lahko kaznujejo. Slovenska reprezentanca deluje bolj zbrano, kar dokazujejo tudi visoke zmage. V moštvu imate kar nekaj odličnih napadalcev, ki z lahkoto prebijajo nasprotne obrambe," je svoja pričakovanja pred nocojšnjim dvobojem razkril José Avila, reporter mehiške radijske postaje Radio Formula.

Mehičan je preprosto navdušen nad predstavami Gorana in Zorana Dragića: "Predvsem brata Dragić na tem prvenstvu igrata izjemno. Zoran navdušuje s svojo borbenostjo, Goran pa je preprosto najboljši. Igra na višjem nivoju kot ostali košarkarji v tej skupini. Z zmago proti Litvi ima Slovenija odprto pot do polfinala in zagotovo bo tekma zelo tekmovalna."

Pomembna vloga Omića

Podobnega mnenja je tudi novinar avstralske agencije AAP, Ante Jukić: "Če bo Goran Dragić odigral na nivoju iz prejšnjih tekem, ne vidim načina, kako bi lahko Slovenija izgubila srečanje. Predvsem njegova igra v situacijah pick&rolla je izjemna. Vse reprezentance so imele velike težave pri zaustavljanju takšnih akcij slovenske reprezentance. Pri Litovcih se pozna izostanek vrhunskega organizatorja igre, v prvem polčasu tekme proti Avstraliji pa so bili neprepoznavni tudi njihovi centri, predvsem Valančiunas. Pomembno vlogo bo imel Omić, ki mora še naprej vztrajati pri čvrsti igri pod obema obročema."

Čeprav Litovci na glas poudarjajo, da bodo proti Sloveniji zaigrali na vso moč, pa novinarskega kolega iz Avstralije morebitne kalkulacije ne bi presenetile: "Gre za turnirski sistem in vse reprezentance si želijo priti čim dlje. Litovci odkrito ciljajo na medaljo in zagotovo si želijo na vsak način izogniti Američanom v četrtfinalu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.