Šport
41 ogledov

Teodosić: "Gremo domov! Je**te se!"

Miloš Teodosić EPA
Reprezentanca Srbije je proti Braziliji doživela drugi poraz v skupini A, igra Orlov pa je razbesnela njihovega organizatorja igre Miloša Teodosića.

Košarkarji Brazilije so se hitro pobrali po porazu proti domačinom in predvsem po zaslugi odlične igre v prvem polčasu dosegli svojo tretjo zmago na turnirju (81:73). Srbi so prvih 20 minut odigrali zelo slabo in so bili lahko celo srečni, ker so ob polčasu zaostajali samo za 16 točk (48:32). V tretji četrtini so izjemno dvignili svoj nivo igre in povsem spreobrnili rezultat ter po 30 minutah celo vodili (64:60). Toda v zadnjem delu igre so bili Brazilci spet občutno boljši nasprotnik in so zasluženo slavili zmago, ki jim je zagotovila najmanj drugo mesto v skupini. 

Katastrofalna igra v prvi polovici srečanja je razbesnela predvsem Miloša Teodosića. "Pa kaj ku**c mi hočemo, kaj hočemo? Nihče ne more ujeti žoge! Gremo domov, je**te se (bre, op. a.)," je med minuto odmora v prvem polčasu na klopi 'divjal' branilec moskovskega CSKA, ki je bil sicer z naskokom najboljši košarkar Srbije na tekmi proti Seleçãu. Dosegel je 14 točk in temu dodal še pet podaj. Selektor Saša Đorđević je nemo opazoval njegov izpad, nato pa nadaljeval z napotki. Đorđević je na zadnji tekmi priprav proti Novi Zelandiji zaradi precej manjšega izpada iz moštva izločil Vladimirja Micova, a Teodosić je seveda precej bolj zveneče košarkarsko ime.

Za četrtfinale proti Grkom ali Argentincem

Po tekmi se je odlični organizator igre pomiril, čeprav je še vedno imel veliko kritik na račun igre svoje reprezentance. "Slabo smo začeli tekmo, predvsem iz psihološkega vidika. Dovolili smo Brazilcem, da so se razigrali in to se nam ne bi smelo zgoditi, saj so pred nami pomembne tekme. V tretji četrtini smo pokazali povsem drugačen obraz, pokazali smo, da smo prava ekipa, ki zna igrati kolektivno. Moramo stremeti k temu, da bomo tako igrali vseh 40 minut," je po srečanju dejal Teodosić.

Srbi se bodo v zadnjem kolu skupine A pomerili s Španci in bodo ob pričakovanem razpletu osvojili četrto mesto, saj Francozi ne bi smeli imeti pretežkega dela proti Iranu. V osmini finala se bodo Orli pomerili z Argentino ali Grčijo, ki bosta danes v medsebojnem dvoboju odločali o prvem mestu v skupini B. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.