Denić: "Ključna je bila dobra obramba"

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Čvrsta obramba ter zbrana igra v napadu, začinjena s hitrimi protinapadi - to je bil recept za uspeh proti Slovaški, ki so ga slovenski rokometaši sinoči v Kopru skorajda v popolnosti izpolnili in prišli do prve zmage (31:25) v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016.
Oglej si celoten članek

"Morda sem se pred tekmo malce bal, da bodo fantje Slovake vzeli preveč na lahko, vendar se to ni zgodilo," je bil s predstavo svojih varovancev na sinočnjem dvoboju s Slovaško lahko upravičeno zadovoljen slovenski selektor Boris Denić

Skoraj polna dvorana na koprski Bonifiki je lahko spremljala navdahnjeno predstavo slovenskih rokometašev, ki so s potrpežljivo igro lomili odpor Slovakov. Takšen je bil tudi Denićev recept za uspeh: "Vedeli smo, da jih ne bomo zlomili na začetku. Morali smo igrati zelo strpno in to nam je prineslo uspeh. Ključna je bila seveda dobra obramba."

O SP šele po Latvijcih

Slovenska vrata je v drugem polčasu za nekaj minut zaklenil razpoloženi Gorazd Škof, slovaško mrežo pa je kar devetkrat zadel neusmiljeni Dragan Gajić: "Vedeli smo, da Slovaki znajo igrati rokomet. V prvem polčasu so bili v obrambi zelo čvrsti, morda celo malce pregrobi. V drugem polčasu smo strnili vrste in še dvignili ritem igre ter zasluženo slavili."

Gajić je že nekaj minut po koncu sinočnje tekme začel razmišljati o novem izzivu: "Zagotovo smo kakovostnejši od Latvijcev, vendar bo to potrebno dokazati na igrišču. Šele po tem dvoboju lahko začnemu razmišljati o svetovnem prvenstvu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.