Šport
20 ogledov

Denić: "Ključna je bila dobra obramba"

Slovenija Slovaška kvalifikacije za Euro 2016 Bonifika rokomet Katarina Ponjavić
Čvrsta obramba ter zbrana igra v napadu, začinjena s hitrimi protinapadi - to je bil recept za uspeh proti Slovaški, ki so ga slovenski rokometaši sinoči v Kopru skorajda v popolnosti izpolnili in prišli do prve zmage (31:25) v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016.

"Morda sem se pred tekmo malce bal, da bodo fantje Slovake vzeli preveč na lahko, vendar se to ni zgodilo," je bil s predstavo svojih varovancev na sinočnjem dvoboju s Slovaško lahko upravičeno zadovoljen slovenski selektor Boris Denić

Skoraj polna dvorana na koprski Bonifiki je lahko spremljala navdahnjeno predstavo slovenskih rokometašev, ki so s potrpežljivo igro lomili odpor Slovakov. Takšen je bil tudi Denićev recept za uspeh: "Vedeli smo, da jih ne bomo zlomili na začetku. Morali smo igrati zelo strpno in to nam je prineslo uspeh. Ključna je bila seveda dobra obramba."

O SP šele po Latvijcih

Slovenska vrata je v drugem polčasu za nekaj minut zaklenil razpoloženi Gorazd Škof, slovaško mrežo pa je kar devetkrat zadel neusmiljeni Dragan Gajić: "Vedeli smo, da Slovaki znajo igrati rokomet. V prvem polčasu so bili v obrambi zelo čvrsti, morda celo malce pregrobi. V drugem polčasu smo strnili vrste in še dvignili ritem igre ter zasluženo slavili."

Gajić je že nekaj minut po koncu sinočnje tekme začel razmišljati o novem izzivu: "Zagotovo smo kakovostnejši od Latvijcev, vendar bo to potrebno dokazati na igrišču. Šele po tem dvoboju lahko začnemu razmišljati o svetovnem prvenstvu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.