Šport
11 ogledov

Slovenci do prvega para točk

(Slovenija - Švica) rokomet reprezentanca kvalifikacije sp 2015 Simon Maljevac
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2016 danes v Kopru premagala Slovaško z 31:25 (15:12).

Slovenski rokometaši so na uvodni kvalifikacijski tekmi za nastop na EP na Poljskem upravičili vlogo papirnatih favoritov in vpisali prvi par točk na svoj račun. Slovenija je bila od prve do zadnje minute v rezultatski prednosti, a visokorasli Slovaki so jim v prvem polčasu uspešno  kljubovali. Slovenska prednost je tako vseskozi znašala med dvema in največ štirimi goli prednosti - v 23. minuti je bilo 13:9 - občutnejše prednosti pa si izbranci selektorja Borisa Denića vendarle niso mogli priigrati.

Premalo agresivno igro v obrambi in malo nasprotnih napadov je gostujoča izbrana vrsta znala izrabiti v svojo korist, prav te pomanjkljivosti slovenske reprezentance so jo držale na površju, čeravno v prvi polovici tekme Slovaki niso imeli pravih odgovorov na učinkovito igro Klemena Cehteta. Povratnik v slovensko izbrano vrsto je v uvodnih 17 minutah dosegel pet golov, v nadaljevanju so se na levem zunanjem položaju zvrstili še drugi igralci, v lepi luči pa se je prikazal tudi Gorazd Škof, ki je zbral enajst obramb.

Slovenci so si v 32. minuti priigrali prednost petih golov (17:12), lepo zalogo pa v nadaljevanju postopoma plemenitili. Z nekoliko trdnejšimi prijemi v obrambi so vse bolj utrujali Slovake, po veliko hitrejšem pretoku žoge so si v 44. minuti priigrali sedem zadetkov prednosti (23:16), pet minut kasneje pa je že bilo +9 (27:18), kar je bila tudi njihova najvišja prednost na tekmi.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Dragan Gajić z devetimi goli, od tega jih je kar sedem dosegel iz sedemmetrovke, medtem ko je Cehte prispeval sedem zadetkov.

Izjavi po tekmi:

Dragan Gajić, prvi strelec tekme: "Prišli smo do pomembne zmage in dveh točk. Pred nami je tekma z Latvijo, ki jo moramo dobiti. Menim, da smo boljše moštvo kot Latvija, vendar moramo kljub vsemu zaigrati maksimalno zbrano in se z lepimi občutki posloviti od zadnje akcije pred pripravami na svetovno prvenstvo."
 
Boris Denič, selektor Slovenije: "Začeli smo morda malce v krču, vendar ni bilo pričakovati, da bi Slovake že v začetku zlomili. Morali smo biti potrpežljivi. Bal sem se, da bi jih morda prelahko vzeli, a temu ni bilo tako. V drugem polčasu smo v določenem obdobju strnili obrambo in si priigrali odločilno prednost. Skušal sem čim več rotirati in mislim, da smo vse skupaj dobro opravili."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.