Šport
15 ogledov

Koga bodo dobili Slovenci?

Sport 28.12.2013 Boris Denic, rokomet, prijateljska tekma, Slovenija - Makedonij Saša Despot
V Dohi bodo danes ob 20.30 izžrebali skupine za moško svetovno prvenstvo v rokometu. Slovenija bo v drugem kakovostnem bobnu.

Hotel Ritz Carlton v Dohi boprizorišče žreba skupin za moško svetovno prvenstvo v rokometu, ki bo med 15. januarjem in 1. februarjem prihodnje leto v Katarju. Slovenija bo žreb pričakala v drugem jakostnem bobnu, v njem so še Bosna in Hercegovina, Poljska in Švedska.

V prvem jakostnem bobnu so Španija, Francija, Danska in Hrvaška, v tretjem Rusija, Katar, Makedonija in Alžirija, v četrtem Avstrija, Argentina, Belorusija in Češka, v petem Tunizija, Egipt, Brazilija in Bahrajn, v šestem pa Iran, Združeni arabski emirati, Čile in Nemčija.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so v junijskih dodatnih kvalifikacijskih tekmah za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju izločili Madžare, na dosedanjih šestih nastopih na svetovnem prvenstvu pa so bili najboljši lani v Španiji, ko so zasedli četrto mesto. Nastopili so še na Islandiji leta 1995, v Franciji leta 2001, na Portugalskem leta 2003, v Tuniziji leta 2005 ter v Nemčiji leta 2007.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice