Šport
18 ogledov

Denić: Pričakujem odgovore na vprašanja

Denić Čotar himna Slovenija Makedonija rokomet prijateljska tekma dvorana Polaj Saša Despot
V okviru priprav na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Katarju, bo slovenska reprezentanca v rokometu od 3. do 6. aprila nastopila na turnirju zlate lige na Danskem.


Slovenske rokometaše pred odhodom na Dansko čaka najprej reprezentančna postaja z zborom in tridnevnimi pripravami v Zrečah. Na Dansko pa se bo nato izbrana šestnajsterica odpravila 2. aprila, kjer jo bodo čakali trije dvoboji. Izbrance slovenskega selektorja Borisa Denića je doletela posebna čast; pomerili se bodo z elitnimi reprezentancami FrancijeDanske in Norveške

V dvorani Forum Horsen se bo slovenska falanga 3. aprila ob 21. uri najprej udarila z gostitelji turnirja Danci, aktualnimi svetovnimi in evropskimi podprvaki, naslednji dan bo v Gigantium Areni Aalborg z začetkom ob 18.45 sledila tekma z aktualnimi evropskimi prvaki Francozi, za konec turnirja pa se bodo Denićevi izbranci 6. aprila pomerili še z Norvežani, na tekmi v NRGi Areni Aarhusu z začetkom ob 18. uri.

Bilbija spet poškodovan

Bolj kot rokometaši, ki so bili na seznamu, je novinarje na novinarski konferenci v Ljubljani zanimalo, koga ni bilo med povabljenimi. Tako ni bilo opaziti Nenada Bilbije in Petra Puclja.

"Čakajo nas tri kakovostne in zelo močne tekme, pričakujem, da bom dobil odgovore na vsa moja vprašanja, povezana z junijem in dodatnima kvalifikacijskima tekmama za EP z Madžarsko. Glede vseh, ki bodo dobili priložnost, ne bo skrivanja, takoj bomo videli, ali določeni lahko igrajo na takšni kakovostni ravni ali ne. Na seznamu je 21 rokometašev, če dodamo še te, ki jih ni, je številka 25, 26 igralcev, ki lahko kandidirajo za državno reprezentanco. V tem trenutku mislim, da je to več kot dovolj. Tisti, ki bodo šele prišli, pa morajo še malo odigrati v klubih. Vseeno gre za širok seznam, mislim, da ima Slovenija več kot dovolj igralcev, ki lahko igrajo na visoki ravni," je nejasnosti seznama pojasnil Denić.

Pucelj preverjen kader, Blagotinšek in Medved na čakanju

"Bilbija ima poškodbo zadnje lože, Pucelj ima vsekakor svoje obrambne naloge v državni reprezentanci, a ne gre več za mladega igralca, ki bi ga morali dodatno preverjati, saj natanko vemo, kaj nam lahko ponudi; nekateri igralci pač ne potrebujejo dodatnega dokazovanja. Na seznamu je v bistvu celotna hrbtenica državne reprezentance, je pa jasno, da nekateri od hrbtenice ne bodo šli na Dansko," je nadaljeval Denić, ki verjame, da ima potencial tudi veliko rokometašev, ki jih ni na seznamu: "Blaž Blagotinšek je zanesljivo velik potencial pa trenutno sploh ne igra, prav tako Niko Medved, ki sem ga tudi želel vpoklicati in ga bom v prihodnosti zanesljivo preizkusil, vse ob svojem času, več igralcev bi bilo težko preizkusiti."

Denićev seznam za turnir na Danskem:

Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač (Pays d'Aix), Uroš Bundalo (Celje Pivovarna Laško), Jure Dolenec (Montpellier), Matej Gaber (Montpellier), Dragan Gajić (Montpellier), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), Primož Prošt (Frisch auf Göppingen), Simon Razgor (Maribor Branik), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), Staš Skube (Gorenje), Gorazd Škof (Nantes), Mario Šoštarič (Gorenje), David Špiler (Meškov Brest), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Miha Žvižej (Fenix Toulouse) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.