Šport
14 ogledov

Dinamo Minsk razpadel, brez dela pet Slovencev

Denić Slovenija Makedonija rokomet prijateljska tekma dvorana Polaj Trbovlje Saša Despot
Na evropskem rokometnem področju je v zadnjih letih zamrl še en pomemben klub.

Po španskem Atleticu iz Madrida in danskem Kobenhavnu je rokometni mrk doživel še beloruski prvak Dinamo Minsk, kjer je trener slovenski selektor Boris Denić, v njem pa igrajo kar štirje slovenski reprezentanti.

"Zaradi pomanjkanja denarnih sredstev in umika glavnega pokrovitelja ter njegove odločitve, da ne bo več finančno podprl delovanje moštva, se je uprava kluba odločila, da odstopi od beloruskega prvenstva in pokala. Vsi igralci Dinama imajo status prostih igralcev," so med drugim zapisali na spletni strani beloruskega prvaka, kjer od začetka sezone 2013/14 igrajo David Miklavčič, Uroš Bundalo in Dean Bombač, pred kratkim pa je pogodbo podpisal tudi Borut Mačkovšek.

Trije v Celje, Denič brez kluba

Na spletni strani časnika Delo so danes zapisali, da so vsi slovenski igralci - po neuradnih podatkih - že na poti v domovino, obstaja pa velika verjetnost, da bodo kar trije od njih (Miklavčič, Bundalo in Mačkovšek) oblekli majico Celja Pivovarne Laško.

Edino še odprto vprašanje naj bi bilo, ali se bo klubu posrečilo pravočasno urediti vse potrebne papirje, saj se prestopni rok v Sloveniji konča v petek. V primeru ugodnega razpleta bi trojica okrepitev lahko igrala že v sobotnem pokalnem polfinalnem derbiju z Gorenjem. Usoda Bombača - zanj se je zanimal Maribor Branik - še ni znana, Denič pa je potrdil, da tudi sam zapušča Dinamov trenerski stolček, ker so klubu pomahali v slovo vsi slovenski igralci. Še naprej seveda ostaja selektor, klubskega angažmaja pa v tej sezoni ne bo več iskal, so še zapisali na spletni strani Dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.