Šport
80 ogledov

"Vsesplošni kaos" v Velenju odmeva po Balkanu

Zorman Shevelev Žvižej Ševelev Slovenija Ukrajina kvalifikacije za SP 2015 Katar Gregor Katič
Dogodki z nedeljske rokometne tekme med Slovenijo in Ukrajino v Velenju odmevajo v sosedskih medijih.

Kaj se dogaja na tekmah med Slovenijo in Ukrajino? Hokejski reprezentanci sta si v lase (in čelade) skočili že na mitski kvalifikacijski tekmi za nastop na olimpijskih igrah leta 2002, v nedeljo pa so pesti zapele še na tekmi rokometnih reprezentanc.

Varovanci Borisa Denića so bili v izjemnem vzdušju velenjske Rdeče dvorane tik pred zanesljivo zmago proti nasprotnikom, ki so jih šokirali na prvi tekmi v Zaporožju, nato pa se je prerivanje med Miho Žvižejem in Aleksandrom Ševelevim razvilo v pravo množično prerivanje, kjer so pesti švigale na vse strani.

V kotu dvorane je morala posredovati tudi varnostna služba, potem ko sta se v gruči znašli praktično obe klopi. Prizori z nedeljske tekme so že zavladali na spletnih straneh največih balkanskih medijev.

M. Žvižej: "Vsi so živi in zdravi"

"V zaključku tekme je prišlo do incidenta, ko sta se najprej ''petelinila' dva igralca iz obeh taborov, nato pa so na igrišče skočili vsi igralci obeh moštev in napravili vsesplošni kaos," piše srbski Kurir. "Kako napeto je bilo na tej tekmi priča situacija, ki si jo lahko pogledate v spodnjem videu, v katerem se na parketu odvija medsebojni pretep dveh ekip," dodaja bosansko-hercegovski športni portal Sportsport.ba.

"To gotovo ni športno obnašanje, a na takšne stvari moraš prav tako imeti odgovor. Ne bom rekel, da sem na to ponosen, ampak tudi obžalujem ničesar ne. Ni bil ravno pravi pretep, bilo je tisto športno prerivanje, glasno govorjenje ... Vsi so živi in zdravi," je po tekmi za Val 202 dejal izključeni Žvižej, ki je dobil rdeči karton skupaj s Ševelevim in kapetanom Urošem Zormanom.

Denić hoče Islandce

Slovenci bodo zdaj s cmokom v grlu spremljali evropsko prvenstvo, ki se je prav na dan tekme z Ukrajino začelo na Danskem. Selektor Boris Denić si je pred odločilnimi obračuni dodatnih kvalifikacij za nastop na mundialu v Katarju za nasprotnika znova zaželel Islandije.

"Islandija. Zato, ker mislim, da sem na tistih tekmah, ki smo jih zgubili proti njim, osebno izgubil največ živcev. Čeprav je spoštovanja vredna reprezetnanca, si želim prav njih. Čakata nas še dve takšni tekmi kot nocoj," je dejal slovenski selektor. Tako kot prot Ukrajini bo Slovenija povratno tekmo poleti igrala doma.

Komentarjev 2
  • dragec 10:34 14.januar 2014.

    naši športniki se ne zavedajo, da uporaba pesti v športu ni primerna za civilizirano državo

  • varan 17:46 13.januar 2014.

    Ukrajinci so Inspirirani s Kličkom; kako bo ko bo predsednik "demokratične Ukrajine"?