Denver pod taktirko Jokića najbolj vroča ekipa v ligi

Foto: Twitter Nikola Jokić.
Foto: Reševalni pas/Twitter Nikola Jokić.
Slovenski košarkar ni zaigral ob zmagi Denver Nuggets nad San Antonio Spurs.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Denver Nuggets so z osmo zmago v vrsti potrdili status trenutno najbolj vročega moštva v severnoameriški ligi NBA. V pretekli noči so drugič v treh dneh premagali San Antonio Spurs, tokrat s 121:119. Srbski center Nikola Jokić je pri tem dosegel 26 točk, 14 podaj in 13 skokov, slovenski član zasedbe Vlatko Čančar pa ni dobil priložnosti.

Denver je vodil celotno tekmo, a si je zmago zagotovil šele v končnici, potem ko so se gostje približali na vsega točko razlike. San Antonio je v zadnjem napadu zgrešil tri poskuse za izenačenje, vključno s poskusom Demarja DeRozena ob zvoku sirene, ki se je odbil iz koša.

Video Sodniki brez spoštovanja do Dončića, Slovencu grozi suspenz

Pred tem je domače moštvo, ki je na četrtem mestu v zahodni konferenci, prišlo že tudi do 18 točk vodstva. Največ je k temu prispeval Jokić, ki je dosegel 54. trojni dvojček v karieri. Michael Porter Jr. je bil z 22 točkami drugi najbolj učinkovit za domačine. Za goste je Derrick White dosegel 25 točk, DeRozan pa 24.

Na devetih tekmah preteklega večera sta odmevala strelska dosežka Jaysona Tatuma za Boston in Zach LaVinea za Chicago, ki sta oba dosegla magično mejo 50 točk.

Začetek konca? Porzingis s kritiziranjem Dončića izzval paniko v Dallasu

Tatum je pri zmagi Bostona nad Minnesoto s 145:136 po podaljšku prispeval kar 53 točk. LaVine pa je v prvem polčasu tekme z Atlanta Hawks dosegel 39 točk, na koncu pa se ustavil pri okroglih 50 točkah. Atlanta pa je kljub temu slavila s 120:108.

Washington Wizards so na gostovanju pri Golden State Warriors prišli do tesne zmage z 110:107. K temu je pomembno prispeval Bradley Beal, ki je v zadnjih šestih sekundah srečanja dosegel kar šest točk, vključno z redkim napadom za štiri točke. Ta je Washingtonu tudi prinesel zmago.

Slovenska asa Luka Dončić z Dallasom in Goran Dragić z Miamijem bosta s svojima kluboma počivala še v noči iz sobote na nedeljo. Miami bo nato gostoval v Portlandu v noči na ponedeljek, Dallas pa bo v noči na torek gostil Philadelphio.

Izidi:
Orlando Magic - Indiana Pacers              106:111
Boston Celtics - Minnesota Timberwolves     145:136 (podaljšek)
New York Knicks - Memphis Grizzlies         133:129 (podaljšek)
Atlanta Hawks - Chicago Bulls               120:108
New Orleans Pelicans - Philadelphia 76ers   101:94
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets         119:127
Denver Nuggets - San Antonio Spurs          121:119
(Vlatko Čančar ni igral za Denver)
Golden State Warriors - Washington Wizards  107:110
LA Clippers - Houston Rockets               126:109
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.