Deportivu Madrid ne odgovarja

Foto: EPA
Foto: EPA
V španskem prvenstvu je Celta že v petek doma ugnala Sevillo. V soboto je Rayo Deporju zadal že drugi zaporedni poraz v španski prestolnici, slavil pa je še en madridski klub, Getafe, ki je v gosteh uspel premagati žilavo Zaragozo. Na zadnji sobotni tekmi je Betis doma premagal Sociedad.
Oglej si celoten članek

Sevilla je v Galiciji pokazala precej manj kot prejšnji konec tedna proti Barceloni in zasluženo vpisala poraz. Drugi galicijski kolektiv, Deportivo iz La Coruñe pa je še drugič zapored izgubil v prestolnici (pravzaprav tokrat na njenem obrobju), po Realu (5:1), ga je tokrat ugnal Rayo, ki je povedel že z 2:0 in prednost ohranil do konca obračuna.

Foto: EPA romaric zaragoza getafe Zaragoza je na svoji Romaredi ostala z igralcem manj že v 10. minuti, ko je bil izključen Romaric, klonila pa je šele po drugem rdečem kartonu, po katerem je Castro iz enajstmetrovke tudi prinesel minimalno zmago Getafeju.

V Valladolidu je, letos zaenkrat še zelo skromni Espanyol, prišel do točke z deseterico, ob koncu prvega polčasa je bil namreč izključen Víctor Álvarez Delgado. Kljub temu je ekipa iz Barcelone povedla, iz enajstmetrovke je bil uspešen Verdú, a do konca ni vzdržala in domači so v 81. minuti zabili in Espanyolu preprečili prvo zmago v tekoči sezoni. Gostje tako z dvema točkama ostajajo daleč za pričakovanji pred sezono in pod nivojem, ki ga je moštvo sposobno.

Na zadnji sobotni tekmi je Real Betis v Sevilli z dvema goloma z glavo premagal Real Sociedad, ki se je še v prejšnjem kolu dobro odrezal, premagal je namreč svojega večnega rivala, Athletic iz Bilbaa (2:1). Obakrat sta bila za Baske usodna visoka predložka v srce kazenskega prostora, ki sta ju izkoristila Paulao in Rubén Castro.

La Liga, 7. kolo

Celta : Sevilla 2:0 (0:0)
Iago Aspas (60/11m), de Lucas (85)

Rayo Vallecano : Deportivo La Coruña 2:1 (2:1)
Piti (18), Carlos (29); Pizzi (41/11m)

Real Zaragoza : Getafe 0:1 (0:0)
Castro (64/11m)
RK: Romaric (10/Zar.), Soberon (62/Zar.); Barrada (84/Geta)

Valladolid : Espanyol 1:1 (0:0)
Óscar González (81); Verdú (70/11m)
RK: Delgado (45/Esp.)

Real Betis : Real Sociedad 2:0 (1.0)
Paulao (17), Rubén Castro (81)
RK: Mario (88/Betis)

Nedelja:
Levante : Valencia
Mallorca : Granada
Athletic Bilbao : Osasuna
Barcelona : Real Madrid
Atlético Madrid : Málaga

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.