Šport > Nogomet
21 ogledov

Deportivu Madrid ne odgovarja

carlos rayo deportivo EPA
V španskem prvenstvu je Celta že v petek doma ugnala Sevillo. V soboto je Rayo Deporju zadal že drugi zaporedni poraz v španski prestolnici, slavil pa je še en madridski klub, Getafe, ki je v gosteh uspel premagati žilavo Zaragozo. Na zadnji sobotni tekmi je Betis doma premagal Sociedad.

Sevilla je v Galiciji pokazala precej manj kot prejšnji konec tedna proti Barceloni in zasluženo vpisala poraz. Drugi galicijski kolektiv, Deportivo iz La Coruñe pa je še drugič zapored izgubil v prestolnici (pravzaprav tokrat na njenem obrobju), po Realu (5:1), ga je tokrat ugnal Rayo, ki je povedel že z 2:0 in prednost ohranil do konca obračuna.

romaric zaragoza getafe | Avtor: EPA EPA
Zaragoza je na svoji Romaredi ostala z igralcem manj že v 10. minuti, ko je bil izključen Romaric, klonila pa je šele po drugem rdečem kartonu, po katerem je Castro iz enajstmetrovke tudi prinesel minimalno zmago Getafeju.

V Valladolidu je, letos zaenkrat še zelo skromni Espanyol, prišel do točke z deseterico, ob koncu prvega polčasa je bil namreč izključen Víctor Álvarez Delgado. Kljub temu je ekipa iz Barcelone povedla, iz enajstmetrovke je bil uspešen Verdú, a do konca ni vzdržala in domači so v 81. minuti zabili in Espanyolu preprečili prvo zmago v tekoči sezoni. Gostje tako z dvema točkama ostajajo daleč za pričakovanji pred sezono in pod nivojem, ki ga je moštvo sposobno.

Na zadnji sobotni tekmi je Real Betis v Sevilli z dvema goloma z glavo premagal Real Sociedad, ki se je še v prejšnjem kolu dobro odrezal, premagal je namreč svojega večnega rivala, Athletic iz Bilbaa (2:1). Obakrat sta bila za Baske usodna visoka predložka v srce kazenskega prostora, ki sta ju izkoristila Paulao in Rubén Castro.

La Liga, 7. kolo

Celta : Sevilla 2:0 (0:0)
Iago Aspas (60/11m), de Lucas (85)

Rayo Vallecano : Deportivo La Coruña 2:1 (2:1)
Piti (18), Carlos (29); Pizzi (41/11m)

Real Zaragoza : Getafe 0:1 (0:0)
Castro (64/11m)
RK: Romaric (10/Zar.), Soberon (62/Zar.); Barrada (84/Geta)

Valladolid : Espanyol 1:1 (0:0)
Óscar González (81); Verdú (70/11m)
RK: Delgado (45/Esp.)

Real Betis : Real Sociedad 2:0 (1.0)
Paulao (17), Rubén Castro (81)
RK: Mario (88/Betis)

Nedelja:
Levante : Valencia
Mallorca : Granada
Athletic Bilbao : Osasuna
Barcelona : Real Madrid
Atlético Madrid : Málaga

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.