Šport > Nogomet
16 ogledov

Mediji: Španska liga kot banana republika

Rayo Vallecano Real Madrid Liga BBVA reflektorji luči delavci EPA
Jeza in nejevera. Besedi, ki najbolje opišeta razpoloženje v španskih medijih po neverjetnih nedeljskih dogodkih, ko je tekma med Rayem Vallecanom in Realom Madridom odpadla zaradi sabotaže. Komentatorji špansko ligo primerjajo z banana republiko.

"Štiri ali pet ljudi dela in sto ali več jih gleda. Kje smo že to videli? V Španiji, seveda," se je pridušal Roberto Palomar, kolumnist pri športnemu dnevniku Marca. "Podoba delavca, ki je, brez da bi iz ust vzel cigareto, poskušal popraviti kable s kosom lepilnega traku, je metafora za banano republiko te lige."

Še kako jezni so bili tudi navijači Raya Vallecana, ki zaradi domnevne sabotaže in prerezanih kablov niso mogli vstopiti na Estadio de Vallecas. Peščica delavcev je poskušala hitro popraviti osvetlitev, medtem ko so uradniki v poltemi brez moči čakali na rešitev od zgoraj. To je nov udarec La Ligi, ki jo tako kot državo Španijo pestijo hude finančne težave, napol prazni stadioni in nezadovoljstvo s cenami vstopnic ter čudnimi urniki tekem.

"Nori urniki, grozljivi dolgovi, vedno manjši obisk na stadionih, sabotaža na tekmi, ki je bila označena za tekmo visokega tveganja, klubi, ki ne dosegajo niti osnovnih zahtev za igranje v profesionalnih tekmovanjih ..." je našteval Palomar. "Obstajajo lokalne lige, ki so bolje organizirane od te."

Pojav nogometnega terorizma

Predsednik Raya Raúl Martín Presa je za špansko televizijo povedal, da so do zdaj neznane osebe prerezale kable, ko pa je postalo jasno, da jih delavci ne bodo mogli pravočasno popraviti, so tekmo odpovedali in prestavili na ponedeljek. Glavni urednik drugega madridskega športnega dnevnika As Alfredo Relaño je dodal, da je bil dogodek nov udarec podobi Španije, saj so lahko kaos spremljali v 150 državah po svetu.

"Soočamo se z novo vrsto kriminala – nogometnim terorizmom. Policija mora najti krivce in jih pripeljati pred sodišče," je zapisal Relaño.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.