Derbi Interblocku, končno zmaga Domžal

Foto: Saša Despot Interblock Maribor Nilton Gerić
Nogometaši Interblocka so v soboto v derbiju kola z 1:0 ugnali Mariborčane. Z enakim rezultatom so vodilni Domžalčani premagali Celje. Na nedeljski tekmi je Drava s 3:1 premagala Livarja.
Oglej si celoten članek
 

PrvaLiga Telekom, 26. kolo

Nafta : Primorje 2:1
Interblock : Maribor 1:0
Mik CM Celje : Domžale 0:1
Hit Gorica : Koper 2:4
Drava : Livar 3:1

Na edini nedeljski tekmi 26. kola Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši ptujske Drave  brez kaznovanega Kronavetra in poškodovanega Bošnjaka s 3:1 premagali Livarja iz Ivančne Gorice. Vsi zadetki so padli v drugem polčasu. Domače je v vodstvo v 51. minuti popeljal Emeršič , na 2:0 je v 77. povišal Zilić , zmagovalec pa je bil zapečaten v 84. minuti, ko je za Dravo zadel še Grbec . Častni gol za Livar je v sodnikovem podaljšku dosegel Perme .

Ljubljanski nogometaši so si zmago z 1:0 nad Mariborom priigrali že v začetku srečanja, ko je bil v 10. minuti po podaji Zorana Zeljkovića natančen Jokić . Nogometaši Maribora so nadaljevali napadalno, saj sta bila izključena kar dva igralca. V 41. minuti je zelenico moral zapustiti Fileković , v 64. minuti pa je rdeč karton prejel še Nilton . Interblock ni dolgo užival z dvema igralcema več na igrišču, saj je sodnik z izključitvijo v 74. minuti kaznoval tudi Rendulića .

Branilci državnega naslova, nogometaši Domžal , so na gostovanju v Celju dosegli minimalno zmago z 1:0. Pred 400 gledalci je ob koncu prvega polčasa zadel Knezović . Tudi v Celju ni šlo brez rdečega kartona, ki ga je v 27. minuti prejel domači nogometaš Kelhar .

Vodilni Domžalčani so imeli ta vikend spet razlog za veselje. © Saša Despot

 
Tri zadetke so navijači videli na tekmi med Nafto in Primorjem . Domači so z 2:0 vodili že ob polčasu. V 8. minuti je lastnega vratarja ugnal Kreft , dvajset minut kasneje pa je bil natančen še Sebök . Za Primorje je v 61. minuti z enajstih metrov zadel Bunderla .

Primorski derbi je pripadel gostom iz Kopra , ki so Goričane ugnali kar s 4:2. Sedemsto gledalcev v mestu vrtnic je prvi zadetek videlo že v 10. minuti, ko je zadel Djuklić . Igra se še ni dobro nadaljevala, ko je v 13. minuti na 2:0 za Koper povišal Plut . Nekaj upanja je v domači tabor z dvema zadetkoma (v 35. in 62. minuti) prinesel Demirović . Rezultat  je bil izenačen le devet minut, saj je na 3:2 povišal Amusan , končni rezultat pa je v 87. minuti postavil Božič .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.