Šport > Nogomet
8 ogledov

Derbi Interblocku, končno zmaga Domžal

Interblock Maribor Nilton Gerić Saša Despot
Nogometaši Interblocka so v soboto v derbiju kola z 1:0 ugnali Mariborčane. Z enakim rezultatom so vodilni Domžalčani premagali Celje. Na nedeljski tekmi je Drava s 3:1 premagala Livarja.
 

PrvaLiga Telekom, 26. kolo

Nafta : Primorje 2:1
Interblock : Maribor 1:0
Mik CM Celje : Domžale 0:1
Hit Gorica : Koper 2:4
Drava : Livar 3:1

Na edini nedeljski tekmi 26. kola Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši ptujske Drave  brez kaznovanega Kronavetra in poškodovanega Bošnjaka s 3:1 premagali Livarja iz Ivančne Gorice. Vsi zadetki so padli v drugem polčasu. Domače je v vodstvo v 51. minuti popeljal Emeršič , na 2:0 je v 77. povišal Zilić , zmagovalec pa je bil zapečaten v 84. minuti, ko je za Dravo zadel še Grbec . Častni gol za Livar je v sodnikovem podaljšku dosegel Perme .

Ljubljanski nogometaši so si zmago z 1:0 nad Mariborom priigrali že v začetku srečanja, ko je bil v 10. minuti po podaji Zorana Zeljkovića natančen Jokić . Nogometaši Maribora so nadaljevali napadalno, saj sta bila izključena kar dva igralca. V 41. minuti je zelenico moral zapustiti Fileković , v 64. minuti pa je rdeč karton prejel še Nilton . Interblock ni dolgo užival z dvema igralcema več na igrišču, saj je sodnik z izključitvijo v 74. minuti kaznoval tudi Rendulića .

Branilci državnega naslova, nogometaši Domžal , so na gostovanju v Celju dosegli minimalno zmago z 1:0. Pred 400 gledalci je ob koncu prvega polčasa zadel Knezović . Tudi v Celju ni šlo brez rdečega kartona, ki ga je v 27. minuti prejel domači nogometaš Kelhar .

Vodilni Domžalčani so imeli ta vikend spet razlog za veselje. © Saša Despot

 
Tri zadetke so navijači videli na tekmi med Nafto in Primorjem . Domači so z 2:0 vodili že ob polčasu. V 8. minuti je lastnega vratarja ugnal Kreft , dvajset minut kasneje pa je bil natančen še Sebök . Za Primorje je v 61. minuti z enajstih metrov zadel Bunderla .

Primorski derbi je pripadel gostom iz Kopra , ki so Goričane ugnali kar s 4:2. Sedemsto gledalcev v mestu vrtnic je prvi zadetek videlo že v 10. minuti, ko je zadel Djuklić . Igra se še ni dobro nadaljevala, ko je v 13. minuti na 2:0 za Koper povišal Plut . Nekaj upanja je v domači tabor z dvema zadetkoma (v 35. in 62. minuti) prinesel Demirović . Rezultat  je bil izenačen le devet minut, saj je na 3:2 povišal Amusan , končni rezultat pa je v 87. minuti postavil Božič .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.