Derbi med Španijo in Nemčijo brez zmagovalca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na svetovnem prvenstvu je bil danes na sporedu prvi derbi med ekipama, ki sta že osvojili naslov svetovnega prvaka. V skupini E sta se srečali Španija in Nemčija, tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1. Španci so v 62. minuti prek Alvara Morate povedli, v 84. minuti je izenačil Niclas Füllkrug.
Oglej si celoten članek

Ekipi sta v tekmo vstopili z različno popotnico. Španci so v prvem krogu Kostariko premagali kar s 7:0, Nemci pa so izgubili z Japonsko. A sam začetek ni pokazal, komu so točke bolj pomembne. Španci so prevzeli pobudo, bili v šesti minuti tudi blizu vodstva, ko je Dani Olmo, ki je dosegel tudi prvi gol na tekmi proti Kostariki, streljal z roba kazenskega prostora, vratar Manuel Neuer pa je žogo odbil v prečko.

Toda Nemci so počasi vzpostavili ravnotežje, bili nekajkrat nevarni, dosegli tudi zadetek, a je veselje Antoniu Rüdigerju, ki je po prostem strelu z desne strani mrežo zatresel z glavo, veselje prekinil Var, branilec je bil namreč v nedovoljenem položaju. Prav Rüdiger je imel tudi najlepšo priložnost v prvem polčasu, vendar njegov strel z desne strani kazenskega prostora je bil preslab.

Na začetku drugega dela so Nemci povsem prevzeli prevlado na sredini terena. Z agresivno igro so si priborili priložnost, a je španski vratar Unai Simon ubranil strel Joshue Kimmicha in s tem popravil napako pri podaji pred tem.

Sredi pritiska Nemcev pa so v 62. minuti Španci povedli. Jordi Alba je z leve strani žogo poslal v sredino, kjer je bil Alvaro Morata hitrejši od svojega čuvaja in jo z mojstrsko potezo spravil za hrbet Neuerja.
Marco Asensio bi nekaj minut pozneje po protinapadu lahko povišal vodstvo, vendar je streljal čez gol.

V 73. minuti so se Nemci spet lahko držali za glavo. Jamal Musiala se je povsem sam znašel pred Simonom, toda španski vratar je njegov strel ubranil. Brez moči pa je bil v 84. minuti, ko je Musiala nekoliko tudi s pomočjo sreče spravil žogo do rezervista Niclasa Fülkruga, ta pa je z močnim strelom vendarle izenačil.

V sodniškem dodatku je imela Nemčija celo priložnost za zmago, Leroy Sane je po levi strani kazenskega prostora sam pritekel pred Simona, ga že preigral, a pri tem odšel preveč v kot, tako da žoge ni več mogel poslati v mrežo.

Špancem je remi povsem odprl vrata za napredovanje, za Nemce pa bi lahko bil tudi usoden, saj pred zadnjim krogom nimajo več reči povsem v svojih rokah in v zadnjem krogu poleg zmage nad Kostariko potrebujejo prav pomoč Špancev, ki ne smejo izgubiti z Japonci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.