Šport > Nogomet
186 ogledov

Derbi med Španijo in Nemčijo brez zmagovalca

Španija - Nemčija Profimedia
Na svetovnem prvenstvu je bil danes na sporedu prvi derbi med ekipama, ki sta že osvojili naslov svetovnega prvaka. V skupini E sta se srečali Španija in Nemčija, tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1. Španci so v 62. minuti prek Alvara Morate povedli, v 84. minuti je izenačil Niclas Füllkrug.

Ekipi sta v tekmo vstopili z različno popotnico. Španci so v prvem krogu Kostariko premagali kar s 7:0, Nemci pa so izgubili z Japonsko. A sam začetek ni pokazal, komu so točke bolj pomembne. Španci so prevzeli pobudo, bili v šesti minuti tudi blizu vodstva, ko je Dani Olmo, ki je dosegel tudi prvi gol na tekmi proti Kostariki, streljal z roba kazenskega prostora, vratar Manuel Neuer pa je žogo odbil v prečko.

Toda Nemci so počasi vzpostavili ravnotežje, bili nekajkrat nevarni, dosegli tudi zadetek, a je veselje Antoniu Rüdigerju, ki je po prostem strelu z desne strani mrežo zatresel z glavo, veselje prekinil Var, branilec je bil namreč v nedovoljenem položaju. Prav Rüdiger je imel tudi najlepšo priložnost v prvem polčasu, vendar njegov strel z desne strani kazenskega prostora je bil preslab.

Na začetku drugega dela so Nemci povsem prevzeli prevlado na sredini terena. Z agresivno igro so si priborili priložnost, a je španski vratar Unai Simon ubranil strel Joshue Kimmicha in s tem popravil napako pri podaji pred tem.

Sredi pritiska Nemcev pa so v 62. minuti Španci povedli. Jordi Alba je z leve strani žogo poslal v sredino, kjer je bil Alvaro Morata hitrejši od svojega čuvaja in jo z mojstrsko potezo spravil za hrbet Neuerja.
Marco Asensio bi nekaj minut pozneje po protinapadu lahko povišal vodstvo, vendar je streljal čez gol.

V 73. minuti so se Nemci spet lahko držali za glavo. Jamal Musiala se je povsem sam znašel pred Simonom, toda španski vratar je njegov strel ubranil. Brez moči pa je bil v 84. minuti, ko je Musiala nekoliko tudi s pomočjo sreče spravil žogo do rezervista Niclasa Fülkruga, ta pa je z močnim strelom vendarle izenačil.

V sodniškem dodatku je imela Nemčija celo priložnost za zmago, Leroy Sane je po levi strani kazenskega prostora sam pritekel pred Simona, ga že preigral, a pri tem odšel preveč v kot, tako da žoge ni več mogel poslati v mrežo.

Špancem je remi povsem odprl vrata za napredovanje, za Nemce pa bi lahko bil tudi usoden, saj pred zadnjim krogom nimajo več reči povsem v svojih rokah in v zadnjem krogu poleg zmage nad Kostariko potrebujejo prav pomoč Špancev, ki ne smejo izgubiti z Japonci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice