Šport > Nogomet
822 ogledov

Messi rešil Argentino, odločitev v zadnjem kolu

Lionel Messi ARG MEH SP v nogometu Epa
Za nekatere glavni favoriti prvenstva so tokrat upravičili svoj status.

Argentina je na drugi tekmi 2. kola skupine C v Lusailu premagala Mehiko (2:0). Že pred tem je Poljska ugnala Savdsko Arabijo (2:0). V zadnjem kolu se bodo Poljaki udarili z Argentinci, Mehičani s Savdijci.

Argentinci so se po nepričakovanem porazu v prvem kolu s Savdsko Arabijo znašli v težkem položaju, morebiten nov poraz bi jim zaprl vrata v osmino finala. Po neprepričljivem prvem polčasu so v drugem nadigrali tekmece in se z zadetkoma Lionela Messija in Enza Fernándeza so se vrnili v boj za napredovanje.

Kylian Mbappe Skupina D Šport Dobili smo prvo reprezentanco v osmini finala

Argentinski selektor Lionel Scaloni je v primerjavi s prvo tekmo naredil pet sprememb v prvi postavi, že od začetka so zaigrali Lisandro Martínez, Marcos Acuña, Gonzalo Montiel, Alexis Mac Allister in Guido Rodríguez.

V prvem polčasu je bila igra predvsem taktična in z izjemno malo priložnostmi. Mehičani so uspešno omrtvili Argentincev, sami pa niso imeli pretiranih napadalnih ambicij. Tako si je vsaka ekipa pripravila le po eno pravo priložnost, prvi strel v okvir vrat so statistiki zabeležili šele v 35. minuti. Takrat je Messi z desne strani poskusil z neposrednim prostim strelom, a je vratar Guillermo Ochoa poskus ubranil. Deset minut pozneje pa je na drugi strani prav tako s prostega strela Alexis Vega s kakšnih 25 metrov tudi dobro meril, a je bil tudi Emiliano Martínez zbran.

Prvih 20 minut nadaljevanja je bilo podobnih, Mehičani so zapirali igro, Argentina je imela priložnost Messija s prostega strela, a je žoga zletela visoko čez gol. Je pa nato prvi argentinski zvezdnik poskrbel za olajšanje v 66. minuti. Podajo Ángela di Maríe z desne strani je na sredini dobro sprejel in žogo z 20 metrov poslal mimo treh Mehičanov, vratar Ochoa pa je bil prekratek, da bi jo ujel.

Zadetek je sprostil Argentince, ki so prevzeli pobudo, Mehika pa ni imela pravega odgovora in tudi ne pravega strela na gol. Dokončno pa je bil dvoboj odločen v 87. minuti, ko je Messi z leve podal Fernándezu, ta pa je s kakšnih 14 metrov neubranljivo poslal žogo v zgornji kot vrat Ochoe.

Zlatko Dalić Podprvaki Šport Hrvaški selektor nad Fifo: To ni spoštljivo

SP v nogometu (skupina C), 2. kolo:

Argentina - Mehika 2:0 (0:0)
Messi 64., Fernández 87.

Poljska - Savdska Arabija 2:0 (1:0)
Zieliński 39., Lewandowski 82.

LESTVICA:
1. Poljska 4
2. Argentina 3
3. Savdska Arabija 3
4. Mehika 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice