Šport > Nogomet
170 ogledov

Evropska velesila v podrejeni vlogi

Frenkie de Jong Profimedia
Nizozemska in ekvadorska nogometna reprezentanca sta se v Al Rajanu v 2. krogu svetovnega prvenstva v Katarju razšla z 1:1 (1:0).

Ekvadorci so bili v celoti gledano boljši tekmec. Čeprav so imeli Nizozemci za odtenek več žogo v svoji posesti, pa je bilo razmerje strelov 14:2 v korist Južnoameričanov. Enega od teh 14 strelov je realiziral Enner Valencia v 49. minuti, ko je zadel za 1:1. Pred tem je že v šesti minuti Cody Gakpo zadel za Nizozemce.

Oboji imajo po dveh tekmah po štiri točke, kar pomeni, da bi obe z remijem tudi na zadnjih tekmah skupinskega dela napredovali v osmino finala. Nizozemce čez štiri dni čaka obračun s Katarjem, Ekvadorce pa s Senegalom.

Nizozemci so hitro povedli, v šesti minuti je zadel vse bolj iskani Gakpo, ko je sprožil z roba kazenskega prostora. Pozneje so bili Ekvadorci malce dejavnejši, v 32. minuti je moral posredovati Andries Noppert po strelu Valencie.

V tretji minuti sodniškega dodatka so se Ekvadorci veselili zadetka Previsa Estupninana, toda njegov soigralec Jackson Porozo je bil v prepovedanem položaju in po mnenjudelilcev pravice vplival na igro, tako da sodniki gola niso priznali.

So pa Ekvadorci izenačili v 49. minuti, takrat je odbito žogo Nopperta iz bliže v mrežo spravil Valencia. Soigralec Mihe Zajca pri Fenerbahčeju je s tretjim golom sam na vrhu lestvice strelcev tega SP.

Južnoameričani so bili blizu drugemu zadetku v 59. minuti, ko je Gonzalo Plata zadel prečko s približno 15 metrov. Nizozemci na drugi strani niso pokazali ničesar posebnega, posebej v napadu jim ni šlo, zgolj dva strela v tekmi zgovorno govorita o predstavi "tulipanov".

Lestvica:
1. Nizozemska          2  1  1  0  3:1  4
 . Ekvador             2  1  1  0  3:1  4
3. Senegal             2  1  0  1  3:3  3
4. Katar               2  0  0  2  1:5  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice