Šport > Nogomet
183 ogledov

Najprej ugnali Argentino, zdaj poraz proti Poljski

Robert Lewandowski Profimedia
Poljaki do zmage s prvencem Lewandowskega.

Poljska nogometna reprezentanca je v Al Rajanu v 2. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagala Savdsko Arabijo z 2:0 (1:0) Savdijci so sicer na svojem uvodnem dvoboju pripravili doslej največje presenečenje tega mundiala z zmago proti Argentini.

Čeprav je bila Savdska Arabija v prvem polčasu boljša in konkretnejša, med drugim pa zapravila še najstrožjo kazen, so Poljaki prvi del končali z vodstvom, potem ko je v 39. minuti zadel Piotr Zielinski.

V drugem polčasu se je nadaljevala živahna predstava s priložnostmi na obeh straneh, Poljaki so dvakrat zadeli tudi okvir vrat, v 82. minuti pa je do svojega prvenca na mundialih prišel tudi Robert Lewandowski, ki je potrdil zmago Poljske.

Poljska je zdaj na vrhu skupine s štirimi točkami, čez štiri dni jo čaka obračun z Argentino, Savdska Arabija pa ima tri točke in jo čaka dvoboj z Mehiko.

Savdska Arabija je v večjem delu prvega polčasa delovala resneje, konkretneje, v 12. minuti je prvič moral posredovati tudi poljski vratar Wojciech Szczesny, ko je malce z desne s 14 metrov sprožil Mohamed Kano.

Poljska je povedla v 39. minuti, ko je po prodoru po desni strani žoga prišla do Lewandowskega v kazenski prostor, ta pa jo je vrnil v osrčje kazenskega prostora do Zielinskega, ki jo je poslal pod prečko za 1:0.

V 44. minuti je šel sodnik ob rob igrišča preverit posnetek prekrška Krystiana Bielika za morebitno enajstmetrovko za Savdijce in na veselje slednjih jo je tudi dosodil. Streljal je Salem Al-Davsari, toda Szczesny je žogo po nizkem strelu odbil, nato pa obranil še poskus Mohameda Al-Burajka, ki je prvi pritekel do okroglega usnja.

Wojciech Szczesny | Avtor: Profimedia Profimedia

Veliko priložnost so imeli arabski nogometaši tudi v 55. minuti, ko je pred vrati do žoge prišel Al-Davsari, spet pa se je izkazal Szczesny. Pet minut pozneje je le za malo zgrešil Feras Al-Brikan, na drugi strani pa je Arkadiusz Milik v 63. minuti zadel prečko s strelom z glavo, v 66. pa je Lewandowski zadel vratnico.

Tudi Savdijci so prišli še do nekaj strelov, v 79. minuti je Abdulelah Al-Malki žogo poslal malo mimo vrat. Natančnejši pa je bil Lewandowski v 82. minuti, ki je unovčil napako domače obrambe. V 90. bi lahko dosegel še svoj drugi gol, a je izgubil dvoboj z vratarjem Muhamadom Al-Ovajsom.

 

Lestvica:
1. Poljska            2  1  1  0  2:0  4
2. Savdska Arabija    2  1  0  1  2:3  3
3. Mehika             1  0  1  0  0:0  1
4. Argentina          1  0  0  1  1:2  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice