Šport > Nogomet
1882 ogledov

Srbski nogometaši zakuhali ogromen incident, na Kosovu ponoreli!

Srbska nogometna reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Kosovski minister za šport protestira zaradi fotografije iz srbske slačilnice.

Kosovski minister za šport Hajrulla Ceku je v petek Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) poslal protestno pismo, v katerem je izrazil ogorčenje nad fotografijo iz srbske slačilnice pred tekmo z Brazilijo, na kateri naj bi bila prikazana srbska zastava z zemljevidom, na katerem je Kosovo del Srbije, in z napisom "ni predaje".

Fotografija je bila posneta v slačilnici reprezentance Srbije pred njeno uvodno tekmo prvenstva, ki jo je z 0:2 izgubila proti Braziliji. Po mnenju kosovskega ministra za šport gre za fotografijo, ki naj bi prikazovala sovražna, ksenofobna in genocidna sporočila do Kosova, pri tem pa izkoriščala platformo svetovnega prvenstva.

"Od Fife pričakujemo konkretne ukrepe, glede na to, da je Kosovo polnopravna članica Fife in Evropske nogometne zveze (Uefe)," je na Twitterju zapisal minister Ceku.

"Takšno šovinistično dejanje nima mesta na športnih dogodkih, še manj pa na mestih, kjer se odvija največji svetovni nogometni dogodek. Nesprejemljivo je, da se to dejanje zamolči, in vztrajno zahtevamo, da Fifa dosledno uporablja svoja pravila in kaznuje srbsko nogometno zvezo za to agresivno dejanje, ki je v nasprotju z nogometnimi vrednotami," so v sporočilu za javnost na svoji spletni strani zapisali pri kosovski nogometni zvezi.

Nekdanja jugoslovanska pokrajina z albansko večino je leta 2008 enostransko razglasila neodvisnost od Srbije, ki je Beograd noče priznati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice