Šport > Nogomet
317 ogledov

Maradonin sin nad Messija: "Kdor ga primerja z mojim očetom ..."

Lionel Messi Epa
Sin pokojnega Diega Maradone se je obregnil ob primerjave med Lionelom Messijem in njegovim očetom.

Uvodni krog nogometnega SP v Katarju je postregel z velikanskim presenečenjem. Savdska Arabija je po uvodnem zaostanku uprizorila preobrat proti Argentini (2:1), s čimer je južnoameriška velesila utrpela sploh prvi poraz po 36 zaporednih tekmah.

Lionel Messi SP 2022 Šport Messi ni mogel verjeti! Savdska Arabija poskrbela za prvi šok prvenstva

Argentinci so sicer povedli v deseti minuti, ko je bil z bele točke natančen Lionel Messi, Savdijci pa so odgovorili v drugem polčasu z goloma Saleha Al-Shehrija in Salema Al-Dawsarija, ki sta poskrbela za enega najbolj presenetljivih preobratov v zgodovini mundialov.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Senzacionalna zmaga je močno premešala karte v skupini C, kjer imajo Savdijci dve točki prednosti pred zasledovalci, potem ko sta se Poljska in Mehika razšli z neodločenim izidom (0:0).

Salem al Dawsari Savdska Arabija Argentina Video Šport Ko se izgubi razum ... Poslušajte savdskega komentatorja!

Argentina je na uvodni tekmi prvenstva dosegla štiri gole, a so bili trije razveljavljeni zaradi prepovednega položaja. Da so bili gavči oškodovani, je pokazala analiza zadetka Lautara Martineza, iz katere je razvidno, da je bil napadalec Interja v dovoljenem položaju.

Do napake je prišlo, ker sta se VAR in polavtomatizirani sistem za določanje prepovedanega položaja sklicevala na branilca tik ob njem, pri tem pa zanemarila položaj levega bočnega branilca Yasserja Al-Shahranija.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Argentinski mediji so bili po porazu najbolj kritični do Messija, kateremu je sol v rano vtrl še sin pokojnega argentinskega nogometnega boga. 

"Primerjave med Messijem in mojim očetom delajo tisti, ki ne gledajo in ne razumejo nogometa," je dejal Diego Maradona ml. "To sta dva različna planeta. Messi je najboljši nogometaš v zgodovini človeštva, zelo ga cenim, toda moj oče ni bil človek, " je dodal nogometni trener.

Diego Sinagra | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegov oče Diego Maradona, ki velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, je Argentino vodil do naslova svetovnega prvaka leta 1986 v Mehiki.

"Skrušen sem zaradi poraza Argentine. Težko verjamem, da se je to resnično zgodilo. Izgubiti proti Savdski Arabiji je čista norost," je povedal Maradona ml. in dodal: "V nogometu se včasih zgodi, da izgubiš proti šibkejši ekipi. Takšna je narava igre. Ne bi rekel, da so bili argentinski nogometaši prevzetni. Prej jih je bilo strah."

Lionel Messi Selektor: Bili smo dobri Šport Argentinski mediji: Največji krivec je Messi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.